Ford Mustang 2015 avslöjade i Detroit, på väg till STORBRITANNIEN

0
23

Ikoniska Ford Mustang får ny design, nya bränslesnåla motorer och det kommer att STORBRITANNIEN 2015

Efter femtio år av kontinuerlig produktion och mer än nio miljoner sålda bilar, en Ford Mustang kommer till STORBRITANNIEN.

Den nya sjätte generationens modell, avslöjas här i vår egen studio bilder, hade gjort sin debut på sitt hem bilsalongen i Detroit, innan det gått på försäljning i STORBRITANNIEN i högra bilresa från början av 2015.

Det finns inget officiellt ord om Mustang pris ännu, men räkna med den fyrcylindriga EcoBoost-modellen startar från £30,000, med V8-modellen kostar 5 000 pund mer.

• Ford nyheter och recensioner

Markera Fält, Ford ‘ s COO, samtal Mustang “känslomässig kontakt med Ford varumärke” och har uppdrag med att höja uppfattningen av företaget i Europa. Han vill också att det ska ses som en trovärdig sport bil i Europa”, och ingenjörer fritt erkänna sina avstämts mot de gillar BMW M3 Coupé och till och med Porsche 911.

Och den här gången är det kanske har en chans, tack vare några större ändringar i chassit. Borta är den nuvarande bil är live bakaxel, ersätts med en mer sofistikerad helt oberoende multi-link fjädring – vilket bör göra Mustang känner sig mer planterade och samtidigt förbättra rida kvalitet, för.

En ny ljusare främre subframe, större bromsar (sex fast kolv bromsok med 15-tums stål-skivor på V8-modellen) en limited slip differential-och en torque vectoring systemet slutföra uppgraderade chassit.

Ford Mustang motorer

Mustang har alltid varit synonymt med en V8-motor, och för nostalgisk kunder en 5,0-liters V8-utbud-topper kommer att erbjudas med 420bhp och 529Nm vridmoment. Men det är en helt ny 304bhp en 2,3-liters turboladdad EcoBoost-motor som kommer att göra upp den överväldigande majoriteten av försäljningen i Europa.

Ekonomin siffror är ännu inte släppt, men bränsle ekonomi förväntas vara bättre den gamla med 3,7-liters V6 med cirka 10 procent. Två omarbetade sex-växlad växellåda kommer att erbjudas – en manuell och en automatisk med paddel-reglage som standard.

En Mustang Cabriolet kommer att lanseras samtidigt med Fastback coupe. Det har tyg tak veck i jämnhöjd med bakluckan på bara sju sekunder, tack vare en elektrisk mekanism i stället för den gamla hydrauliska system. Starta utrymme lider något, släppa från 383-liter i coupe till 324-liter – 56-liter mindre än Audi A5 cabriolet.

Trots den globala ambitioner, den nya Mustang har utformats på Fords huvudkontor i Dearborn i Michigan, bara på vägen från där det ska byggas. Det har inte avvikit alltför mycket från sin föregångare mått heller, mätning vid samma längd med exakt samma hjulbas – men enligt Ford det är en “clean sheet” design.

Taket är 38mm lägre, motorhuv 32mm lägre och boot däck 70mm lägre. Det är också 40mm bredare, med bred front och bakre spår, medan A-Pelaren har flyttats bakåt av 30mm. Resultatet är en betydligt mer dynamisk hållning, med en dragen i midjan som expanderar in muskulös, blossade wheelarches. Sidotrösklarna, valfri 20-tums hjul (19s är standard) och en ny ta på mörklagt baksidan och tre-stripe-bakljus lägga till upp till en mer tredimensionell form generellt.

Det är front som griper dig uppmärksamhet först men med smalare, hotfulla strålkastare vardera sidan av en bredare “haj-bite’ galler. Moray Callum, design director för Ford Nordamerika sammanfattar det perfekt: “Det måste finnas en brist på subtilitet till Mustang’ s front end – som en knytnäve som flyger genom luften.”

Ford Mustang inredning

Interiören på den andra sidan ser ut att flygindustrin för sin inspiration. En rad av fighter jet stil vippomkopplare längs botten av mittkonsolen kan du justera funktioner som till exempel styrning vikt och ESC, medan hastighetsmätaren läser “Ground Speed”, istället för att bara mph.

Sytts läder på stolarna och instrument nakterhus, plus en platta av aluminium på mittkonsolen visar extra uppmärksamhet har ägnats till kvalitet i material, för att tillfredsställa mer kräsna Europeiska köpare, men billigare plast kan fortfarande hittas, särskilt runt handbromsen.

Inga exakta siffror finns ännu, men Ford hävdar att det är mer axel, höft och knä rum för främre och bakre passagerare – delvis tack vare en smalare glovebox med airbag integrerad i locket.

En mängd ny teknik har lagts till i också, bland annat launch control (standard på V8 modeller), push-knappen starta och tre valbara körlägen att justera styrning, reglage och motor kalibrering har alla, medan ett Spår Apps funktion låter dig spela in dina egna 0-62 mph och spåra gånger direkt via den inbyggda datorn.

Ford Mustang… historien så långt

Inför den officiella avslöja av Ford Mustang, bilder på den nya bilen läckt ut från en Amerikansk tidskrift.

Skannas och skickas till en online Ford Mustang forum, bilder som visade den smala strålkastare och en fet grill, både som tar inspiration från Ford Evos concept. Profil skott avslöjade Mustang behåller sin sportiga profil och muskulösa bak wheelarches, även på baksidan taillights ta triple-split temat till nästa nivå.

Den korniga bilder av interiören inte avslöja för mycket, andra än de djupa ratten av den nuvarande bil kommer att föras över och det kommer att finnas en touchscreen-infotainment-system som erbjuds. Den materiella kvaliteten i den nuvarande bil är ganska bedrövligt så Ford kommer att vara i hopp om att förbättra i detta avseende.

Denna Mustang är den första som kommer att säljas över hela världen, som en del av OneFord strategi. Det ger större enhetlighet över Fords globala produkt line-up så att Kuga och USA-marknaden Fly är nu samma modell och från och med September 2014 Mondeo och USA-marknaden Fusion kommer att vara samma.

Några av de senaste spy skott och vår konstnärs bild i galleriet också gav oss en bra inblick i hur bilen skulle se ut inför avslöja.

En insider berättade för Auto Express: “design studios i Europa och Australien arbetar på det, liksom de i Usa. Det kommer att bli mindre och närmare i anden till den ursprungliga 1964 Mustang.”