Ford Mustang 2015 onthuld in Detroit, onder leiding van verenigd koninkrijk

0
22

Iconische Ford Mustang krijgt nieuw ontwerp, nieuwe zuinige motoren en het komt naar het verenigd koninkrijk in 2015

Na vijftig jaar van een continue productie en meer dan negen miljoen auto ‘ s verkocht, de Ford Mustang is afkomstig uit het verenigd koninkrijk.

De nieuwe, zesde generatie van het model, bleek hier in onze eigen studio foto ‘ s, had zijn debuut maakte bij haar thuis motor show in Detroit, alvorens in te gaan op de verkoop in het verenigd koninkrijk in de right-hand drive vanaf begin 2015.

Er is geen officieel woord op de Mustang prijs nog niet, maar verwachten dat de vier-cilinder EcoBoost-model te beginnen vanaf ongeveer 30.000 pond, met de V8-model kost £5.000.

• Ford nieuws en reviews

Mark Velden, Ford ‘ s COO, roept de Mustang de “emotionele band met het merk Ford,” en is belast met het verhogen van de perceptie van het bedrijf in Europa. Ook wil hij het gezien worden als “een geloofwaardige sport auto in Europa”, en ingenieurs vrijelijk toegeven zijn gebenchmarkt tegen de wil van de BMW M3 Coupe en zelfs de Porsche 911.

En rond deze tijd misschien een kans, dankzij een aantal belangrijke wijzigingen aan het chassis is bevestigd. Weg is de huidige auto ‘ s live, de achteras vervangen door meer geavanceerde volledig onafhankelijke multi-link ophanging waardoor de Mustang voelen zich meer geplant, terwijl het verbeteren van de rijeigenschappen.

Een nieuwe lichtere front subframe, grotere remmen (zes-zuiger vaste remklauwen met 15-inch stalen schijven op de V8-model) een limited slip differentieel en een torque vectoring-systeem compleet het nieuwe chassis.

Ford Mustang motoren

De Mustang is altijd synoniem met een V8-motor, en voor nostalgische klanten een 5.0-liter V8 range-topper zal worden aangeboden met 420bhp en 529Nm van het koppel. Echter, het is een gloednieuwe 304bhp 2.3-liter turbo EcoBoost-motor die de overgrote meerderheid van de omzet in Europa.

Economie cijfers zijn nog niet vrijgegeven, maar het brandstofverbruik is naar verwachting beter de oude 3.7-liter V6 met ongeveer 10 procent. Twee herwerkte zes-versnellingsbakken zal worden aangeboden – een handleiding en een automaat met paddle shifters als standaard.

Een Mustang Convertible zal worden gelanceerd, tegelijkertijd met de Fastback coupe. Het beschikt over een stoffen dak de plooien gelijk met het kofferdeksel in slechts zeven seconden, dankzij een elektrisch mechanisme in plaats van de oude hydraulische systeem. Boot ruimte lijdt het licht, het laten vallen van 383-liter in de coupe tot 324-liter – 56-liter minder dan de Audi A5 cabriolet.

Ondanks de wereldwijde aspiraties, de nieuwe Mustang is ontworpen in de Ford-hoofdkwartier in Dearborn Michigan, net op de weg van waar het zal worden gebouwd. Het is niet te ver afgedwaald van zijn voorganger, de afmetingen, het meten in dezelfde lengte met de exacte dezelfde wielbasis – maar volgens Ford is het een ‘clean sheet’ – design.

Het dak is 38mm lager, de kap 32 mm lager is en de boot dek 70mm lager. Het is ook 40mm breder, met bredere voor-en achterzijde sporen, terwijl de A-Zuil is verschoven naar achteren door 30mm. Het resultaat is een aanzienlijk meer dynamische houding, met een getrokken in de taille, dat groeit in een gespierde, uitlopende wheelarches. Dorpels, optionele 20-inch wielen (19s zijn standaard) en een nieuwe kijk op de donkere, blacked-out achterste gedeelte en drie-streep achterlichten toe te voegen tot een drie-dimensionale vorm van het algemeen.

Het is de front-end, dat grijpt je aandacht wel eerst met slanker, dreigende koplampen weerszijden van een bredere ‘shark-bite’ grille. Moray Callum, design director van Ford Noord-Amerika vat het perfect: “Er moet een gebrek aan subtiliteit aan de Mustang is front-end – als een vuist door de lucht vliegen.”

Ford Mustang interieur

Het interieur aan de andere kant kijkt naar de luchtvaart-industrie voor haar inspiratie. Een rij van fighter-jet stijl schakelaars aan de onderkant van de middenconsole naar wens in te stellen functies, zoals de stuurinrichting, het gewicht en ESC, terwijl de snelheidsmeter aflezen van de “Snelheid over de Grond”, in plaats van gewoon mph.

Gestikt leder op de stoelen en het instrument verzonken, plus een plaat van aluminium op de middenconsole geeft extra aandacht is besteed aan de kwaliteit van het materiaal, om te voldoen aan meer veeleisende Europese kopers, hoewel goedkoper kunststoffen kunnen nog steeds worden gevonden, vooral rond de handrem.

Er zijn geen exacte cijfers beschikbaar, maar Ford beweert er is meer schouder, heup en knie kamer voor de voorste en achterste passagiers – mede dankzij een slanker dashboardkastje met de airbag geïntegreerd in het deksel.

Een scala van nieuwe technologie heeft toegevoegd te worden, inclusief launch control (standaard op de V8-modellen), druk op de knop start en drie instelbare rijmodi die tweak van de stuur -, ESC en motor kalibratie alle functie, terwijl een Track Apps functie kunt u uw eigen 0-62 mph en track keer rechtstreeks via de computer aan boord.

Ford Mustang… het verhaal tot nu toe

Vooruitlopend op de officiële onthulling van de Ford Mustang, foto ‘ s van de nieuwe auto gelekt uit een Amerikaans tijdschrift.

Gescand en geplaatst op een online Ford Mustang forum, de beelden bleek de smalle koplampen en een vet grille, zowel van die inspiratie halen uit de Ford Evos concept. Profiel schoten bleek de Mustang behoudt zijn sportieve profiel en gespierde achterzijde wheelarches, terwijl aan de achterkant de achterlichten nemen van de triple-split thema naar het volgende niveau.

De korrelige foto ‘ s van het interieur niet te veel verklappen, anders dan de diepe stuur van de huidige auto zal worden overgedragen en er zal een touchscreen infotainment-systeem aangeboden. De kwaliteit van het materiaal in de huidige auto is vrij treurige zo Ford zal in de hoop te verbeteren in dat opzicht.

Deze Mustang is de eerste die zal worden verkocht over de hele wereld, als onderdeel van de OneFord strategie. Het brengt meer samenhang in het Ford global product line-up, zodat de Kuga en de VS-markt Ontsnappen zijn nu hetzelfde model en vanaf September 2014 de ford Mondeo en de VS-markt Fusion hetzelfde zal zijn.

Enkele recente spy shots en onze kunstenaar in de galerie gaf ons ook een goed idee hoe de auto zou in de toekomst kijken van de te openbaren.

Een insider vertelde Auto Express: “De design studio’ s in Europa en Australië zijn werken, evenals die in Amerika. Het zal kleiner zijn en dichter in de geest naar de originele Mustang 1964.”