Hyundai planerar sportig spin-offs från VM-utmanaren

0
23

Hyundai i20 WRC

Hot Hyundai i20 på grund av i slutet av 2014, nya i10 presenterades på Frankfurt motor show

Hyundai planerar att utnyttja sitt inträde i Rally-Vm nästa år med en rad sportiga modeller, som börjar med en version av nästa Hyundai i20.

2014-spec i20 WRC-bil har testat flitigt inför sin WRC-debut på nästa års Monte Carlo Rally och gjorde ett överraskande framträdande på Hyundai ‘ s eve-av-motor-show händelse i Frankfurt.

Sett enbart till Auto Express, Allan Rushforth, Senior Vice President och COO, Hyundai Motor Europe, säger: “Vi valde WRC istället för F1 på grund av den större crossover med våra bilar. Vi kommer att ha sportig derivat som en spin-off av VM-programmet.”

En Hyundai insider berättade för oss att en het version av nya i20 supermini, på grund debut på Paris motor show i September 2014, är det mest sannolikt första modell för att dra nytta av en WRC-stil makeover.

“Alla varumärken behöver lite sportig DNA,” sade Rushforth, “Och i huvudet på konsumenterna, Kia är förmodligen sportigare än vi är. Men vi siktar på att vara lite mer exklusivt, som Bentley är att Volkswagen.”

• Frankfurt motor show 2013

Frankfurt motor show ser den globala debut i den nya i10 staden bil, en modell som kommer att stå för 74,000 försäljning i Europa med över en fjärdedel förväntas komma till STORBRITANNIEN.

Den nya i10 leder till 22 nya modeller och derivat från Hyundai under de kommande fyra åren. Det kommer att rikta VW up! med Hyundai vara särskilt hausse om att det är mer rymliga, bättre utrustade och tystare än den populära VW stadsbil.