Hyundai plannen sportieve spin-offs van WRC challenger

0
27

Hyundai i20 WRC

Hot Hyundai i20 vanwege eind 2014, nieuwe i10 onthuld op de autosalon van Frankfurt

Hyundai plannen om te profiteren van de inwerkingtreding van het World Rally Championship volgend jaar met een waaier van sportieve modellen, te beginnen met een versie van de volgende Hyundai i20.

De 2014-spec i20 WRC-auto is het testen uitgebreid met een voorsprong van de WRC debuut volgend jaar de Rally van Monte Carlo en maakte een verrassing verschijning op Hyundai ‘ s eve-van-de-motor-show-evenement in Frankfurt.

Spreken uitsluitend Auto Express, Allan Rushforth, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europe, zei: “We hebben gekozen voor WRC in plaats van F1 door de grotere crossover met onze auto’ s. We hebben sportieve derivaten als een spin-off van de WRC-programma.”

Een Hyundai insider vertelde ons dat het een hete versie van de nieuwe i20 supermini, vanwege debuut op de autosalon van Parijs in September 2014, is de meest waarschijnlijke eerste model om te profiteren van een WRC-stijl make-over.

“Alle merken sportieve DNA”, aldus Rushforth, “En in de geest van de consument, Kia is waarschijnlijk sportiever dan we zijn. Maar wij streven ernaar om een beetje meer luxe, zoals Bentley is aan Volkswagen.”

• Frankfurt motor show 2013

De Frankfurt motor show ziet het wereldwijde debuut van de nieuwe i10 city car, een model dat voor zijn rekening zal nemen van 74.000 de omzet in Europa met meer dan een kwart verwacht om te komen tot het verenigd koninkrijk.

De nieuwe i10 leidt 22 nieuwe modellen en derivaten van Hyundai in de komende vier jaar. Het zal richten op de VW up! met Hyundai wordt bepaald optimistisch over het feit dat het meer ruimte, beter uitgerust en stiller dan de populaire VW city car.