Jeep en Ram-Eigenaren in Houston Gericht door Laptop-Zwaaiende Dieven – De Waarheid Over Auto ‘ s

0
26

jeep wrangler theft

Het ziet eruit als autodieven in Houston hebben een manier gevonden om in te breken in (en uit) de Jeep Ram voertuigen zonder gebruik van een slim jim, koevoet of schroevendraaier.

Surveillance video van een in Houston in de garage laat een Jeep Wrangler wordt methodisch weten te bemachtigen door een man met een laptop en tablet. Na vorig jaar afstandsbediening Grand Cherokee incident, dit is een andere hacker gerelateerde hoofdpijn voor het Fiat-Chrysler-Auto ‘ s.

De Houston Police Department ‘ s Auto Diefstal Divisie vrijgegeven van de video op 22 juni, maar de diefstal zich voordeed op 20 April. De video toont niet de eerste verdachte, die — volgens de politie— die de Wrangler kap en schijnbaar afgesneden van de auto ‘ s hoorbaar alarm. Een tweede verdachte loopt naar de auto 10 minuten later trekt een laptop, en is het snel kunnen openen van de deur van het voertuig, het doden van de vier-weg alarm lichten, dan starten de Jeep en rijden weg.

Op een gegeven moment, dat de verdachte kort maakt gebruik van een zaklamp achter het stuur, waarna hij kan worden gezien met behulp van een tablet, met zijn laptop zitten op het dashboard.

“Ze waren zeer professioneel, vriendelijk van u voelt een beetje alsof je je aangevallen,” de Jeep eigenaar van de vader, David Payne, vertelde KHOU 11.

De high-tech diefstal is niet een one-off in hetzelfde rapport citeert een Ram-eigenaar in een andere Houston buurt die verdachten zijn auto van de dieven zou kunnen hebben gebruikt dealer-source technologie.

Zelfs voordat Houston politie vrijgegeven van de video, de bewoners begon te vermoeden dat er iets aan de hand was. Een nieuwsbericht van begin juni gedetailleerde uitslag van Ram diefstallen in de stad Oak Forest buurt. Chris Mallia vertelde Click2Houston dat vier Ram pick-ups en twee Jeep Grand Cherokees onlangs werden gestolen uit opritten in de omgeving.

“Het voelt alsof ze een soort van master key of een computersysteem dat is waardoor ze toegang krijgen tot het voertuig,” Mallia zei. “Als je kijkt naar de Jeep sleutels en het Ram-geheugen toetsen, het is hetzelfde systeem.”

In Mei, Ram trucks waren de derde plaats van meest gestolen auto in Houston, met 53 diefstallen. Jeep Suv ‘ s kwam binnen op nummer 10, met 17 diefstallen.

“Het is overal,” Jim Bossen van de HPD ‘ s auto diefstal eenheid vertelde KHOU, na de release van de video. “Als je hebt een groep die weet hoe om te stelen van een bepaald model auto, dat is wat ze gaan om te gaan na consequent en stelen.”

Vorig jaar is de Grand Cherokee hacken zagen 1,4 miljoen FCA voertuig opgeroepen om te voorkomen dat externe overname van het voertuig functies. Voor de patch was toegevoegd, hackers in staat waren om het gebruik van de Uconnect infotainmentsysteem als een portaal voor het bereiken van andere auto-functies, inclusief de gasklep, besturing en remmen.