Mercedes S-Klass 2017 ansiktslyftning recension

0
68

Mercedes S-Class - front

Bara några dagar efter Audi A8: s ankomst, Mercedes har visat en facelifted S-Klass fylld med tech

Dom

5

S-Klass har alltid varit lyx limousine class leader med sin ultimata blandning av bild, teknik och förfining – och den rad av uppdateringar ökar den stora Benz överklaga vidare. Den extra säkerhet och autonoma funktioner är smart och kommer att filtrera ner till andra modeller i tid. Om S-Klass s regeringstid på toppen av trädet kommer att fortsätta med ankomsten av Audi A8 vars svit av autonomi funktioner är i det närmaste league kommer att bli intressant att se.

Det verkar lite för tillfällighet att ingen förr har Audi lanserat sin helt nya självgående A8, vi får överlämnas nycklarna till den uppdaterade versionen av tech-ladin Mercedes S-Klass. I en röra av utestående en-upmanship, Mercedes har preened S-Klass för att se en touch smartare och på samma gång stoppade den full av nya prylar för regn på Audi ‘ s parade.

Men första låt oss runda upp dem styling tweaks – eftersom de egentligen bara tweaks. Som är normalt för en ansiktslyftning i dessa dagar, det är nya främre och bakre stötfångare, något annorlunda bakljus och den främre strålkastare kluster nu har tre LED-dag-rinnande ljus barer och multi-beam LED-strålkastare.

• Bästa lyxbilar av 2017

Och för lite extra glamour, en mer imponerande grillen – som tidigare bara för V12-versionen i den avgående S-Klass utbud – nu rullas ut till alla modeller. Det är fortfarande otvetydigt en S-Klass.

Mercedes S-Class - rear

In kommer en rad nya “Aktiva” och “Bistå” erbjuds också. För det första är Aktivt Avstånd Hjälpa Distronic där, vid en förinställd marschfart, bilen skannar vägen och använder sat-nav data till en hastighet upp och sakta ner för hörn, korsningar och tollbooths. Det kommer även bromsa bilen när du lämnar motorvägen och in i följande korsning. Om du reser mellan 35mph och 120mph och du trycker på symbolen till vänster eller höger, den nya S-Klass kommer att byta körfält av sig själv tack vare Active Lane Change Hjälpa teknik.

Bil-till-X Kommunikation talar till andra Mercedes-bilar utrustade med systemet. Så om du har bara stött på en trafikstockning, kommer systemet att meddela andra Bil-till-X modeller för att undvika att sträcka av vägen. Och nu kan du parkera din S-Klass utan att vara inne, med hjälp av en app på din smartphone.

Mercedes har varit att arbeta bort under huven också. I går 3,0-liters V6-diesel och in kommer en nya 3,0-liters rak-sex i denna nya S 400d. Det utvecklar 334bhp och 700Nm vridmoment.

För det mesta, den uppdaterade S-Klass känns precis som bilen den ersätter – och det är ingen dålig sak. Den överdådiga rida kvalitet från den vanliga luft-fjädring gör att S-Klass för att glida längs vägen, medan välja valfri Magic Body Control förbättrar detta ytterligare, men är endast tillgänglig på V12 modeller.

Naturligtvis, de flesta S-Klasser kommer att upplevas från baksätet och känslan av att resa i första klass airline-stil återstår – och det kostar £5,000 för de två separata baksäten och picknick tabeller, men dessa gör S-Klass känns särskilt speciellt. Bygga kvalitet fortsätter att vara exceptionell, med vackra nivåer i detalj, och den S-Klass kommer att fortsätta att glädja chaufförer med sina stora 510-liters start.

Mercedes S-Class - rear seats

Men medan S-Klass har aldrig riktigt oroliga Jaguar XJ för väghållningen, den stora Benz har alltid uppvisat en imponerande nivå av föraren engagemang – och som fortsätter här. Styrningen är lätt men exakt och trots floaty kroppen, S-Klass känns faktiskt förvånansvärt smidig på kurviga vägar.

Den nya straight-sex diesel är betydligt smidigare än den gamla V6-diesel som den ersätter. Det är en mer dämpad morrande ljud under acceleration, och det är en omedelbar ” pick-up över hela varvtalsregistret. Den nya motorn är en utmärkt match för S-Klass är redan polerade och raffinerad karaktär.

Vad är nytt, men när du slår på den smarta nya autonoma tech. Även om det tar lite tid att vänja sig vid att Aktivt Avstånd Hjälpa, det fungerar mycket effektivt; bromsning för motorvägsavfarter är smidig och verkar nästan naturligt. Dock Active Lane Change Assist system kan ta upp till 10 sekunder för att flytta bilen från lane lane efter att du har rört indikatorn stjälk, och det känns ibland alldeles för långt.

Mercedes S-Class - front

Bara sportig AMG Linje är tillgängliga och priser kick off på £72,705 för kort hjulbas S 350d (lång hjulbas är £2,800). Från det om det är lång hjulbas endast med S 500 £82,215 stiger till en jättestor £187,240 för S 65. S 400d kommer förmodligen att plocka av utbud när det kommer senare i år – räknar med att komma in på runt £78 000 personer.

Standard kit innehåller parkering hjälpa till med en parkering kamera, LED-multibeam-strålkastare, främre sätet elektriska minne säten, 64 färg omgivande belysning, Apple CarPlay och Android Auto och trådlös telefon laddar upp framför. Naturligtvis finns det en mängd extramaterial, inklusive valfria förpackningar för den ultimata S-Klass upplevelse.

Viktiga specifikationer

  • Modell: Mercedes S-400d L AMG-Linje
  • Pris: £78 000 kr (est)
  • Motor: 3.0-liters, sexcylindrig diesel
  • Effekt/vridmoment: 334bhp/700Nm
  • Överföring: Nio-stegs automat, bakre-wheel drive
  • 0-62 mph/toppfart: 5.5 s/155mph
  • Ekonomi/CO2: 54.3 mpg/135 g/km
  • Till försäljning: November (est)