Mercedes S-Klasse 2017 facelift review

0
20

Mercedes S-Class - front

Slechts enkele dagen na de Audi A8 ‘ s aankomst, Mercedes is gebleken dat een gefacelifte S-Klasse gevuld met tech

Uitspraak

5

De S-Klasse is altijd al de luxe limousine klasse leider met de ultieme mix van beeld, techniek en verfijning – en op het vlot van updates verhoogt de big Benz beroep verder. De toegevoegde veiligheid en autonome functies zijn slim en zal doorsijpelen naar andere modellen in de tijd. Of de S-Klasse ‘ s heersen op de top van de boom zal doorgaan met de komst van de Audi A8 waarvan de suite van autonomie functies in de volgende competitie zal interessant zijn om te zien.

Het lijkt een beetje te toevallig dat nauwelijks heeft Audi lanceerde haar nieuwe zelf-rijdende A8, krijgen we overhandigde de sleutels aan de bijgewerkte versie van de tech-beladen Mercedes S-Klasse. In een beweging van de uitstaande anderen, Mercedes heeft preened de S-Klasse een touch slimmer en op het zelfde moment stopte het vol nieuwe gadgets te regenen op de Audi ‘ s parade.

Maar laten we eerst round-up van deze styling tweaks – omdat ze echt gewoon tweaks. Zoals normaal is voor een facelift van deze dagen, er zijn nieuwe voor-en achterbumper, iets andere achterlichten en de koplamp clusters hebben nu drie LEIDENE dag lopende lichten bars en multi-beam LED-koplampen.

• De beste luxe auto ‘ s van 2017

En voor een beetje extra glamour, een meer imposante grille – die voorheen alleen voor de V12 versie in de uitgaande S-Klasse range is nu uitgerold voor alle modellen. Het is nog steeds onmiskenbaar een S-Klasse.

Mercedes S-Class - rear

In komt een reeks nieuwe ‘Actieve’ en ‘Helpen’ heeft, ook. Ten eerste is er de Werkzame Afstand Helpen de Distronic waar, op een vooraf ingestelde kruissnelheid, de auto scant de weg en maakt gebruik van sat-nav gegevens te versnellen en afremmen voor de bochten, kruispunten en tolpoortjes. Het zal zelfs vertragen van de auto wanneer je bent het verlaten van een autosnelweg en het invoeren van het volgende knooppunt. Als u reist tussen 35 mph en 120 mph en je contact met de indicator links of rechts, de nieuwe S-Klasse zal veranderen van rijstrook door zelf dankzij de Active Lane Change Assist-technologie.

Car-to-X-Communicatie spreekt tot andere Mercedes auto ‘ s uitgerust met het systeem. Dus als je net hebt ontmoet een verkeersopstopping is, zal het systeem dit melden aan de andere Car-to-X-modellen om te voorkomen dat stuk van de weg. En u kunt nu het park met de S-Klasse, zonder binnen, met behulp van een app op je smartphone.

Mercedes is weg te werken onder de motorkap, ook. Buiten gaat de 3,0-liter V6 diesel en een 3.0-liter zescilinder-in deze nieuwe S 400d. Het ontwikkelt 334bhp en 700Nm koppel.

Voor het grootste deel, van de vernieuwde S-Klasse voelt zich net als de auto die hij vervangt en dat is geen slechte zaak. De heerlijke rit van de kwaliteit van de standaard luchtvering kan de S-Klasse te glijden langs de weg, terwijl het kiezen van de optionele Magic Body Control verbetert dit verder, maar het is alleen beschikbaar op de V12-modellen.

Natuurlijk, de meeste S-Klassen zal worden ervaren van de achterbank en het gevoel van het reizen in eerste klasse luchtvaartmaatschappij-stijl blijft – het kost £5.000 voor de twee afzonderlijke achterstoelen en picknick tafels, maar deze zorgen ervoor dat de S-Klasse voelt bijzonder. Kwaliteit blijft uitzonderlijk, met prachtige niveaus van detail, en de S-Klasse zal dragen op verrukt chauffeurs met haar grote 510 liter boot.

Mercedes S-Class - rear seats

Echter, terwijl de S-Klasse heeft nooit echt last van de Jaguar XJ voor de wegligging, de big Benz heeft altijd weergegeven in een indrukwekkend niveau van de stuurprogramma ‘ engagement – en dat blijft hier. De besturing is licht, maar nauwkeurige en ondanks de soepele lichaam, de S-Klasse voelt eigenlijk verrassend wendbaar op bochtige wegen.

De nieuwe zescilinder-in-diesel is aanzienlijk soepeler dan de oude V6 diesel die hij vervangt. Er is een meer gedempte knorren onder versnelling, en er is meteen in het hele toerentalbereik. De nieuwe motor is een uitstekende match voor de S-Klasse is al gepolijst en verfijnd karakter.

Wat nieuw is, is echter wanneer u de slimme nieuwe autonome tech. En het duurt enige tijd om te wennen aan Actieve Afstand Helpen, het werkt zeer effectief; remmen voor de uitgangen van de snelweg is glad en lijkt bijna natuurlijk. Echter, Active Lane Change Assist-systeem kan tot 10 seconden duren om te bewegen van de auto van rijstrook rijstrook nadat u hebt aangeraakt de indicator steel, en dit voelt soms net iets te lang.

Mercedes S-Class - front

Alleen de sportief ogende AMG Line is beschikbaar en de prijzen kick-off van € 72,705 voor de korte wielbasis S 350d (lange wielbasis is € 2,800). Vanaf daar op de lange wielbasis alleen met de S 500 € 82,215 oplopend tot maar liefst £187,240 voor de S 65. De S 400d zal waarschijnlijk de keuze van het assortiment als het aankomt later dit jaar verwachten, komen op ongeveer € 78.000 mensen.

Standaard kit bevat parking assist met een parkeercamera, LED multibeam koplampen, voorstoelen met elektrische memory stoelen, 64 kleur van het omgevingslicht, Apple CarPlay en Android-Auto en mobiele telefoon opladen. Natuurlijk zijn er tal van extra ‘ s, waaronder optionele packs voor de ultieme S-Klasse ervaring.

Belangrijke specificaties

  • Model: Mercedes S 400d L AMG Line
  • Prijs: £78.000 mensen (est)
  • Motor: 3.0-liter zes-cilinder diesel
  • Vermogen/koppel: 334bhp/700Nm
  • Transmissie: Negen-speed automatische, rear-wheel drive
  • 0-62 mph/Top snelheid: 5.5 s/155mph
  • Economie/CO2: 54.3 mpg/135g/km
  • Te koop: November (est)