Nya Kia Rio Puls special edition levereras med ett års fri försäkring

0
36

Ytterligare tech, styling och utrustning som monterats för att special edition Kia Rio Puls

En ny special edition Kia Rio har landat i form av Rio Puls – en ny sportig ta på den koreanska företagets supermini.

Det slots i line-up mellan mitten-spec-klass 2 bilar och utbud toppade klass 3 modeller. På rea nu och kostar från £14,595, de som köper en före 30 September får ett års gratis försäkring paketerat i också.

• Bästa superminis till försäljning nu

Rio Puls pekas ut mot vanliga versioner av bilen med iögonfallande rött exteriör höjdpunkter. Taket är målat rött, som är öppningar på framsidan, spegel kepsar och sidan kjol trim. Två huvudsakliga kontrasterande färg färg val finns i vitt eller svart.

Som standard är det rider på en uppsättning 17-tums lättmetallfälgar, medan bakrutan och bakre passagerare fönstren är tonade för.

Den röd-belyser temat fortsätter i kabinen – Rio Puls har svart och rött konstläder klädsel, med faux rött läder dörren skär. Under tiden, instrumentpanelen fascia är klar med red metallic färg.

I termer av teknik och utrustning, en fem-tums färgpekskärm infotainment-systemet ingår som standard, och levereras med en DAB-radio, Bluetooth och USB-poäng – mer av det som finns i den bakre. En backkamera är kopplade till skärmen, och föraren förmåner från och med tillägg av en 3,5-tums bildskärm som är inbyggd i instrumentpanelen. En sex-högtalare audio setup ingår också.

Under huven Rio Puls blir en 1,25 liters fyra-cylindrig bensinmotor utveckla 83bhp och 121Nm vridmoment. Det skickar bilresa till den främre hjul via en fem-växlad manuell växellåda, gör 0-60mph på 12,5 sekunder och en toppfart på 107mph. I fråga om bränsleekonomi, Kia hävdar 58.8 mpg med CO2-utsläpp på 109g/km.

Är Kia Rio din supermini plocka, eller gör något annat som tar din fantasi? Låt oss veta i kommentarerna!