Porsche 918 Spyder review

0
22

Porsche 918 Spyder 2013 front action 2

De Porsche 918 Spyder is een spectaculaire nieuwe hybride hypercar die kan wedijveren met de McLaren P1

Uitspraak

5

Een meesterwerk, de Porsche 918 Spyder herschrijft de hypercar spelregels. Het naadloos combineert geavanceerde hybride technologie met gerichte motorsport engineering te maken van een auto voor op de weg, dat levert een ongelooflijke mix van prestaties en efficiëntie. Niet intimiderend om te rijden nog spectaculair bijzonder om te ervaren welke modus u rijdt in de 918 heeft de looks, prestaties en wow factor om de grote hypercar behoeften.

De Porsche 918 Spyder is hier en het is in tegenstelling tot iets dat is gebeurd. Het combineert een race-afgeleide composiet chassis en 4,6-liter V8-motor met een hybride aandrijving te maken is de snelste weg-gaat Porsche ooit gemaakt.

• Porsche 918 nieuws en reviews

Samen met de aanstaande McLaren P1 en LaFerrari, de 918 is een van een trio van de 21e eeuw hypercars die de grenzen van de technologie. Beschreven door Porsche als “een auto die de technische mogelijkheden van hybride tot de grenzen van wat mogelijk is” de 918 vertegenwoordigt het maximum van de Porsche ‘ s know-how.

Onder de composiet carrosserie vind je een stijve maar lichte carbonfibre tub, die de zeer complexe stroombronnen zijn gemonteerd rond. De accu en de brandstoftank zijn ingeklemd tussen de cabine en de V8-motor, die is verpakt met de achterste elektromotor en de PDK versnellingsbak. Een tweede elektromotor voedt de voorwielen en gecombineerd leveren ze 875bhp en 1,280 Nm koppel.

Als een resultaat, de ruwe cijfers zijn onthutsend. In optionele Weissach trim, die werpt m 41 kg van de 1,674 kg kerbweight met titanium bouten en magnesium wielen, de 918 zal raken 60 mph in 2,5 seconden, bereiken 186mph in minder dan 20 seconden en het beroemde likte de Nürburgring in minder dan zeven minuten. Toch, tegelijkertijd, dankzij de mogelijkheid om te glijden geruisloos in de EV-modus, heeft een CO2-uitstoot van 72 gram/km en het brandstofverbruik nog nooit eerder gezien in een hypercar.

• Porsche nieuws en reviews

Echter, puristen hoeft je geen zorgen – het zien van de 918 in het vlees, brengt de emoties in de manier waarop alleen een hypercar kan. Er is schoonheid in de eenvoud van de lijnen, terwijl de uitstekende detaillering vormt een aanvulling op de prachtige verhoudingen.

Met een raceauto-achtige houding op de weg, de verzonken verlichting, actieve achterspoiler en een taps toelopende staart betekenen dat de 918 lijkt het meest opvallende van de achterkant, terwijl de pure hypercar extravagantie van de top-ontluchting uitlaten is een genot. In de ultra moderne hut beschikt over een tablet geïnspireerd op de middenconsole en traditionele Porsche kiest, die het huis van een slimme mix van analoge en digitale displays.

Opgesloten binnen de samengestelde monocoque, de zitpositie is perfect, terwijl het dak panelen kunnen eenvoudig worden verwijderd en worden opgeslagen in de kleine neus boot. Verfrissend, voor zo een futuristische auto, de rij-ervaring begint door eenvoudig draaien van de sleutel – hoewel je niet begroet met het gegrom van de V8 – slechts de geheimzinnige stilte van de elektrische uitgevoerd.

In de E-Power modus de 918 zal nog bereiken 62mph in iets meer dan zeven seconden en doen 93mph, en zolang je het niet druk op het gaspedaal voorbij het kick-down point de motor blijft latent aanwezig. Met een volle batterij de 918 belooft een bereik van 18 km volledig van nul-emissie-modus. Geruisloos door de stad is een surrealistische, maar aangename ervaring, en ondanks haar grootte, de 918 niet intimiderend om te rijden, terwijl de PASM actieve dempers gemiddelde van de rit is verrassend voldoet.

Naast pure EV rijden er vier meer rijden modi om uit te kiezen: Hybride en Sport Hybride, Race, Hybride en Warme Lap. In Hybride en de elektrische motoren en de motor werken als alternatief, terwijl in de Sport Hybride motor werkt voortdurend met de elektrische motoren chippen in wanneer dat nodig is als een boost functie. Race Hybride gaat een stap verder; hier is de batterij niveau fluctueert, waardoor alle elektrische energie worden besteed aan de prestaties.

Tot slot, Hot Lap kunt u de uitlaatemissies van de batterijen macht voor de ultieme boost over een paar ronden. Op de rails, de prestaties van de 918 is gewoon onthutsend – hebben we nog nooit gehad versnelling wilt. Maar het is het karakter van de LMP2-RS Spyder-afgeleide V8-motor die echt laat u-met open mond.

Schakelen van elektrische modus gieken in leven met een rijke race-motor intensiteit. Het toerental zo snel dat je jezelf op de 9000 omw / min redline in het knipperen van een oog. Gelukkig, de PDK versnellingsbak schakelt snel en heeft een mooie blip op de terugschakelen. De hybride tech kan de krantenkoppen halen, maar de op maat gemaakte V8-motor is een groot deel van de 918 magie – zo is het gewoon onthutsend chassis. Gezien het feit dat het weegt meer dan een en een halve ton zou je verwachten dat de 918 voel me een beetje lui, maar je merkt het niet het gewicht.

Met een zwaartepunt dat het niveau met de wielnaven, de 918 voelt zo geplant om de weg die je hebt te herijken uw verwachtingen van wat haalbaar is in een auto voor op de weg. Er is geen waarneembare roll of pitch, terwijl de grip-niveaus zijn maar liefst – zo hoog dat je het gevoel serieus g-werking op je lichaam voordat je ziet een hint van de op maat gemaakte Michelin banden minder grip.

De actieve sturende achteras helpt behendigheid, terwijl de besturing is snel en goed gewogen, zonder dat een van de over-edgy gretigheid vindt u in auto ‘ s als de Ferrari F12.

Porsche heeft ook hard gewerkt aan het kalibreren van de regeneratieve remmen, om te voorkomen dat de strijd pedaal gevoel dat gruwelen kruisingen. En groot dat ze hebben gedaan een geweldige baan – op het spoor bij krachtig remmen kunt u voelt een lichte pulserende in het pedaal, maar het is alleen bij lage snelheden in de E-Power modus en dat voelt een fractie inconsistent, maar nooit in de mate van verstoring van de rijplezier als resultaat.

Verbijsterend op het spoor en fascinerend op de weg, de Porsche 918 is een spectaculaire ervaring in de automobielindustrie.

Belangrijke specificaties

 • Prijs: £652,849/£712,088*
 • Motor: 4.6 liter V8 en twee elektromotoren
 • Transmissie: Zeven versnellingen en de PDK automatische versnellingsbak
 • Vermogen: 875bhp
 • Gewicht: 1,674 kg/1,633 kg*
 • 0-62 mph: 2.6 seconden
 • Top snelheid: 214mph
 • Economie/CO2: 97mpg/72 gram/km
 • Huishouden inrichting: Sat-nav, keramische remmen, actieve aerodynamica, de adaptieve demping en LED verlichting
 • Te koop: Nu
 • * met Weissach Pack