Porsche Panamera Sport Turismo estate

0
23

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Mer användbara inredning än standard bil
  • Snabb och ekonomisk E-Hybrid
  • Arrestera ser ut

Nackdelar

  • Törstig diesel modell
  • Kan kännas tungt för en Porsche
  • Hybrid tech minskar starta utrymme

“Porsche Panamera Sport Turismo är en fastighetsmäklare version av den snabba executive bil med mer utrymme och möjlighet till en plug-in hybrid”

Porsche Panamera är markerade märket träder in i den verkställande bil på marknaden, efter att den hade redan grenade ut genom att bygga den polariserande Porsche Cayenne SUV. På den tiden, Panamera var lika splittrande, med föga tvivel om sin förmåga, men några frågetecken över den “utsträckta-911′ styling. Nu Porsche Panamera Sport Turismo in i striden som en egendom, med en bodystyle känd bland designers som ett “Shooting Brake’.

Som Cayenne, Panamera har blivit tydligare och mer attraktiv genom åren, och Sport Turismo behandling är onekligen att arrestera och bör vända sig till entusiaster som pine efter snabb kombibilar.

Det är verkligen inte saknas i denna avdelning, med varje motor får den avlånga Porsche från 0-62 mph på mindre än sex sekunder och utbud-topper tar bara 3,5 sekunder –
nog för att hänga med några superbilar. Det är ändå inte riktigt lika snabb som den mest verklighetsfrämmande Tesla Model S, men betydligt snabbare än Mercedes CLS Shooting Brake.

Med en elektrisk räckvidd på upp till 31 km, E-Hybrid-modellen är den i särklass mest ekonomiska version, tillbaka upp till 113mpg och stickning till ett företag-bil-vänliga 13% Fördel-i-Form (BiK) band. Det är i stark kontrast till den Sport Turismo Turbo, som returnerar 30mpg och lockar 37% BiK.

Varje version av Sport Turismo får fyrhjulsdrift som standard, vilket gör att det känns ännu mer säker när du kör. Massor av Porsche ‘ s magic är fortfarande uppenbar och Panamera kan täcka marken snabbare än de flesta någonsin kommer att behöva, medan våra 70mph motorvägen hastighetsgränsen borde knappast problem med att en bil designad för derestricted Autobahn.

Trots sin egendom fakturering, Sport Turismo är inte mycket mer praktisk än den vanliga Panamera, men bakre utrymme är något bättre och start ökar i storlek 520 liter (425 liter för E-Hybrid). Porsche beskriver också sittplatser som “4+1”, eftersom det finns ett säkerhetsbälte i mitten av den bakre bänken, även om det inte är en bekväm plats.

Medan tillförlitlighet och säkerhet är svårt att komma med för Panamera, Porsche goda rykte för teknik och uthållighet motorsport bör erbjuda trygghet, tillsammans med en lång lista av säkerhets-kit.

MPG, löpande kostnader och CO2

3.5
/ 5

Företagsanvändare jubla – E-Hybrid har anmärkningsvärt låga BiK priser

Porsche erbjuder en omfattande motor line-up, med de flesta ekonomi-är inriktat på att den 4 E-Hybrid. Koppla in den i elnätet eller en snabb-laddare och batteri kan ge upp till 31 km för alla elektriska bilismen, massera den officiella bränsle

Nackdelar

umption figur att 113mpg.

CO2 utsläpp av 56 g/km och resulterar 13% BiK bandet riskerar att bli ännu mer intressant för företagsanvändare. Det är också en snabbare Turbo S E-Hybrid-version, med en lägre 97.4 mpg hävdade ekonomin figur, men samma BiK band. Med utsläpp som är mindre än 75 g/km, både E-Hybrider som kan drivas på trängselavgifter gratis.

Att hålla sig med bensin, helt enkelt gå till icke-hybrid Sport Turismo Turbo istället och ekonomin rasar till 30,1 mpg, med CO2-utsläpp ökar 215g/km, se BiK spik i toppen 37% hållare. Den långsammare Panamera 4 Sport Turismo kan hantera runt 35mpg, en liknande siffra till 4S version.

Precis som sin SUV utbud, detta Porsche gården finns även med en dieselmotor, men det kan inte minska de löpande kostnaderna så mycket som du tror. Bränsle ekonomin har en effekt på upp till 42,2 mpg, med utsläpp av 176 g/km placera den i samma topp-BiK band som bensin motorer.

Efter första årets CO2-baserad vägskatt (i allmänhet ingår i de on-the-road pris), bensin och diesel versioner kosta £140 per år i skatt, medan hybrider är £130 år. Eftersom varje Sport Turismo har ett pris av mer än 40 000 pund, de är ansvariga för en extra avgift på £310 per år i två år till sex, vilket den årliga räkningen till £440 eller £450 under denna period.

Motorer, bil & prestanda

4.9
/ 5

Varje Panamera Sport Turismo är snabb, men Turbo modeller är searingly snabb

Vi har prov Sport Turismo 4 E-Hybrid, som är utrustad med en 2,9-liters twin-turbo V6 bensin motor, elmotor och ett batteri. Totalt finns det upp till 462bhp och fyra-wheel drive, så 0-62 mph dash skickas på bara 4,6 sekunder. Inte bara är det snabbt, men allt verkar lösas bättre på, för, med broms-och gaspedalen både känner mer naturligt än tidigare och ger mjukare körning.

Men du ska också vara medveten om Panamera Sport Turismo är en stor, tung bil med extra vikt läggs med sin hybrid-teknik. Medan Porsche fortfarande hanterar bra för en stor egendom, det känns inte lika vig som en del andra versioner i området, som kräver en stadigare körstil.

Om du behöver en snabbare hybrid Turbo S E-Hybrid har en 543bhp bensinmotor och samma elmotor, vilket ger en summa av 671bhp. Ja, du läste rätt: det skapar en plug-in hybrid med en toppfart på 192mph som kan få från 0-62 mph på 3,5 sekunder med launch control aktiveras.

Stick med bensin men shun-hybrid-teknologi och det är Panamera 4 eller 4S Sport Turismo med 326 och 434bhp respektive komma från 0-62 mph i mellan 4.4 och 5,5 sekunder. Lägg till turbo och Turbo Sport Turismo har 543bhp och accelererar till 62mph på 3.8 sekunder med en 188mph toppfart.

Panamera 4S Diesel Sport Turismo är det bara diesel alternativ, med 416bhp driver det från 0-62 mph i 4.5 sekunder, eller så lite som 4,3 sekunder med hjälp av Porsches launch-control-system för optimal semester.

Inredning & komfort

4.8
/ 5

Instrumentpanelen nu ser renare och mer moderna

Som går hand-i-hand med den något lugnare körning erfarenhet av E-Hybrid är en bekväm åktur, även med 21-tums hjul misslyckas med att slå standard luftfjädring fattning. I alla elektriska läget, det är också sublimt och tyst, vilket gör för en avslappnad framsteg. Förbränningsmotorer är inte alltför orolig, heller, om du sätter ner foten, i vilket fall de kan avge en målmedveten morra.

Instrumentpanelen är ungefär samma som den vanliga Panamera – vackert klippta och låg med massor av sport-inslag. Som innehåller en analog rev mätaren för en digital, men eftergift till en 12,3-tumsskärm på centrum

Nackdelar

ole för din sat-nav och Apple CarPlay eller Android-Auto-anslutning. Instrumentpanelens layout i den senaste Panamera är långt mindre rörig, med färre förvirrande knappar.

Praktiska & starta utrymme

4.4
/ 5

Förvänta dig inte Audi RS6 nivåer av rymden, men de Sport Turismo kan bära fyra i komfort

Medan Sport Turismo inte revolutionera Panamera är praktiska, det gör det ännu mer användbart på en daglig basis. Till att börja med, får du nu fem platser i stället för fyra, även om mitten i baksätet är snarare alltför komprometterad att använda om det är en nödsituation. Även Porsche själv refererar till det som en “4+1” och sittplatser. Den extra bakre utrymme är nog mer användbart, så är det faktum större dörröppningar gör det enklare att komma i och ut på baksidan. Det är fortfarande mycket lågt hängande dock, så att du kan hitta dig själv att släppa ner i sätena.

Den bakre kombi är större för bättre åtkomst och de bakre sätena split och vik 40:20:40, efter att trycka på en knapp för att låsa upp dem. Imponerande, de lägger sig nästan platt, alltför, som ger ett bra utrymme för skrymmande föremål. Porsche kan även leverera en last-retention-kit för att hålla saker och ting säkra.

Med 520 liter starta utrymme att öka till 1,390 liter med platser stuvade vanliga versioner av Sport Turismo erbjuda lite mindre utrymme än Mercedes CLS Shooting Brake är 590 att 1,590 liter. Välja en E-Hybrid modell och saker och ting blir värre, med 425 och 1,295 liter tillgängliga efter batteriet och elmotorn har monterats.

Tillförlitlighet och säkerhet

3.7
/ 5

Porsche är kända för sin bygga kvalitet och mekanisk tålighet

Porsche helt slutade på sjunde plats i våra 2016 Driver Power ägare enkät, men vi hade inte tillräckligt med respondenter till att omfatta den helt 2017. Fortfarande, med en känd stamtavla för konstruktion och uppbyggnad ras-vinnande bilar, Porsche är känt för kvaliteten på sina produkter, så att vi inte skulle förvänta oss några större problem.

Bara Porsche Macan SUV har någonsin varit krasch-testade av Euro NCAP, men Panamera Sport Turismo bör vara mycket säker vid en kollision. Teknik som lane-ändra assistans hjälper också till att undvika kollisioner genom att övervaka blinda fläckar och varning av någon osynlig bilar när du byter körfält. Full-längd krockgardiner är monterat som standard och det finns ISOFIX barn-sits poäng i den bakre.

Priset, värde för pengarna & val

3
/ 5

Panamera Sport Turismo är mycket dyrt, men det är också snabb och sofistikerad

Det finns ingen komma bort från det faktum Porsche Panamera Sport Turismo är en riktigt dyr bil, med nybörjar bensin som kostar över £74,000. Uppgradera till en 4S Diesel med några alternativ och du kommer att titta på ett sexsiffrigt belopp, medan Turbo Sport Turismo är närmare £120,000. I jämförelse, Mercedes CLS Shooting Brake börjar från under 50 000 pund och även Mercedes-AMG CLS 63 S är “bara” £90,000.

Porsche är en lista med alternativ som är ökända, med metalliclack ensam kostar över £900, ‘special’ färger kommer in på nästan 3 000 pund och dina egna färg-ett skärmklipp på runt £6,000. Uppgradera lättmetallfälgar 21 tum i diameter, kostar runt 3 000 pund och full läderklädsel är £2 700 kr. Prestanda uppgraderingar inkluderar kol-keramiska bromsar för £6,700 och ett sport avgassystem kostar runt £2,300.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt Undersökning