Renault Espace äntligen avslöjat

0
17

Renault Initiale Paris concept front

Renault Espace förhandsgranskas vid veckans Frankfurt Motor Show

Renault Espace har gjort debut på Frankfurt Motor Show – och Initiale Paris koncept som inte bara pekar till den nya sjusitsig MPV, men bekräftar också planer på att lansera en premium-sub-varumärke med samma namn.

• Renault nyheter och recensioner

• Frankfurt Motor Show

Nästa generations Espace faktiskt inte produceras i höger hand med bil, så det kommer aldrig att komma i STORBRITANNIEN, men Renault gjorde bekräfta att vi skulle få andra modeller bär Initiale Paris badge. Premium varumärke är liknande till Ford Vignale sub-varumärke, men Renault kommer att koncentrera sig mer på bilar än kundservice.

I den Initiale Paris koncept, som innebär hög kvalitet läder, matt skogen och aluminium trim. Det finns också gott om omgivande invändig belysning och en speciellt utformad Bose sound system med ett par högtalare inbyggd i var och en av nackstöd. De sju-plats interiör nås genom bakre gångjärn dörrar, och precis som i Ford B-MAX, det är ingen B-stolpen för att få komma in ännu enklare.

Under huven är en 1,6-liters dCi 130 motor, justerad för att ge ett vridmoment på 400Nm – stiger från 320Nm. Det är ansluten till en sex-växlad dual-koppling växellåda och bör innebära goda resultat, som den Initiale väger 250 kg mindre än den nuvarande Espace. Nykomlingen får sin egen ta på Renault senaste familjen ansikte, medan chunky trösklar och en upphöjd rida höjd leverera på varumärkets löfte om att nästa Espace kommer att blanda SUV och MPV styling ledtrådar.

Den första produktionen Initiale Paris-modellen kommer att vara baserad på nästa generations Espace och är planerad att visas i återförsäljarna här i 2015. Andra bilar som bär märket kommer att anlända i STORBRITANNIEN på senare år. Tidigare Renaults VD Carlos Tavares har antytt att dessa bilar kunde så småningom släppa Renault badge helt och hållet för att bli fristående Initiale Paris modeller.