Slimme snelweg schuilplaatsen oranje gekleurd om bestuurders te helpen

0
28

Motorway emergency refuge areas

De eerste oranje bay is onthuld op de M3 als onderdeel van een review in slimme snelwegen

Emergency rustgebieden voor slimme snelwegen worden oranje gekleurd in een poging om ze meer zichtbaar te maken voor bestuurders.

De eerste hoge-viz bay werd onthuld op de M3 in de buurt in Camberley, Surrey vorige week. Snelwegen Engeland zegt meer rustgebieden zullen worden geschilderd in dezelfde wijze als de proef succesvol is.

De verhuizing is onderdeel van een bredere herziening van de slimme snelweg rustgebieden genoemd door de Transport-Secretaris-eerder deze maand.

• Overheid £1m slimme snelweg payday

Jim O ‘ Sullivan, chief executive bij Snelwegen van Engeland, zei: “Wij erkennen de publieke bezorgdheid over de slimme snelweg, en we zijn ook van mening dat de wijzigingen zoals deze zal helpen de stuurprogramma’ s vertrouwen hebben wanneer ze te gebruiken en duidelijk te zijn over waar ze kunnen stoppen in een noodgeval.

“Dat is de reden waarom we schapendrijven deze zeer zichtbare nieuwe stijl nood gebieden. De fel oranje kleuring zal ze zo gemakkelijk mogelijk te herkennen en ook moeten ontmoedigen stuurprogramma ‘ s van ze te gebruiken in niet-spoedeisende situaties.”

De RAC onlangs bleek dat ondanks dat het al gebouwd op 1,6 km intervallen, rustgebieden voor slimme snelwegen zijn een mysterie voor 52 procent van de automobilisten.

Vorig jaar het Vervoer Select Committee branded plannen om permanent te zetten vluchtstroken in live uitgevoerd lanes “onaanvaardbaar”, nadat het verhoogde veiligheid zorgen over de storingen en ongevallen.

Pete Williams, de verkeersveiligheid woordvoerder van de RAC, zei: “het afbreken van een snelweg een ongelooflijk angstaanjagende ervaring. Dit wordt nog versterkt door het gebrek aan begrip van wat te doen op de nieuwe slimme snelweg secties vanwege zorgen over waar te vinden veiligheid wanneer er geen vluchtstrook of het werkt als een lopend lane.

• Wat is het verenigd koninkrijk is de langzaamste van de snelweg?

“Slimme snelwegen worden steeds vaker van onze snelwegen, in Engeland als ze gerold zijn-out in de strijd tegen congestie, maar er is nog steeds een goede deal van onbegrip over wat te doen in geval van een panne of een ongeluk.”

Vervoer Secretaris Chris Grayling zei: “Onze wegen zijn enkele van de veiligste in de wereld, maar we zijn altijd op zoek op waardoor ze veiliger te maken. Slimme snelwegen zijn het toevoegen van extra rijstroken om onze drukste snelwegen en – zoals recent bewijs toont – het verminderen van de snelheid van de ongevallen.

“We maken van de nood een toevlucht gebieden meer zichtbaar te zorgen dat automobilisten in de problemen gemakkelijk identificeren waar te stoppen veilig.”

Vind je slimme snelweg schuilplaatsen moeilijk om te zien? Vertel ons in de comments