Smart motorvägen refuger målade med orange färg för att hjälpa förare

0
31

Motorway emergency refuge areas

De första orange bay har visat på M3 som en del av en översyn i smart motorvägar

Akut fristad områden på smart motorvägarna är att vara målade med orange färg i ett försök att göra dem mer synliga för förare.

Den första hög-viz bay avslöjades på M3 nära Camberley i Surrey i förra veckan. Motorvägar England säger mer tillflykt områden kommer att målas på samma sätt om den rättegång som är framgångsrika.

Flytten är en del av en bredare översyn av smarta motorvägen tillflykt områden kallas av Transport Sekreterare tidigare denna månad.

• Regeringens £1m smart motorvägen avlöningsdag

Jim O ‘ Sullivan, vd på Motorvägar i England, säger: “Vi erkänner den allmänna oro för smarta motorvägar och vi tror också att förändringar som dessa kommer att hjälpa förare har förtroende när du använder dem och vara tydlig om var de kan stoppa i en nödsituation.

“Det är därför som vi att testa dessa mycket synliga ny stil akuta områden. Den ljusa orange färgämne som kommer att göra dem så enkla som möjligt att upptäcka och bör också avråda förare från att använda dem i icke-akuta situationer.”

NÄMNDEN avslöjade nyligen att trots att det är byggt på 1,6 kilometers mellanrum, tillflykt områden på smart motorvägar är ett mysterium för 52 procent av bilisterna.

Förra året Transport Välj Kommittén märkesvaror planerar att permanent konvertera hårt axlar till live kör lanes “oacceptabelt”, efter det säkerhetsproblem över driftstörningar och olyckor.

Pete Williams, trafiksäkerhet talesman vid NÄMNDEN, sade: “att Bryta ner på en motorväg kan vara en oerhört skrämmande upplevelse. Detta förstärks av bristen på förståelse av vad man ska göra på nya smarta motorvägsavsnitt på grund av oro om att finna trygghet när det inte finns någon vägrenen eller är det operativsystem som körs lane.

• Som är STORBRITANNIENS längsta motorväg?

“Smart motorvägar blir ett allt vanligare inslag i våra motorvägar i England som de rullas ut i insatserna för att hantera trängsel, men det är fortfarande en hel del missförstånd om vad som ska göras i händelse av ett haveri eller en olycka.”

Transport Sekreterare Chris Grayling säger: “Våra vägar är några av de säkraste i världen, men vi ser alltid till att göra dem säkrare. Smart motorvägarna är att lägga till extra banor till våra mest trafikerade motorvägar och – som de senaste rön visar på att minska graden av kraschar.

“Vi gör akut fristad områden mer synlig för att se till bilister i trubbel lätt kan identifiera var att sluta på ett säkert sätt.”

Hittar du smarta motorvägen refuger svårt att se? Berätta i kommentarerna