Vad Är Bra Alternativ till Läder Inredning?

0
70

Läder stoppning och klädsel är ofta finns på high-end fordon och erbjuds som tillval uppgraderingar, men i vissa fall, det finns bättre alternativ att tillgå.

Vissa biltillverkare lyssnar på kundernas frågor och märker en trend mot mer miljövänliga och djurvänliga produkter också, men tror inte att få falska läder eller vinyl är en total skam.

Varför Inte Läder?

cosyvehicleimage

Läder är känd för att vara mjuk och illaluktande (på ett bra sätt!) men det kan bli repor, sprickor, slitage och fläckar. Det är svårt att hålla sig i god form, men det är en lyx och kostar extra samtidigt som det också ökar bilens andrahandsvärde. Å andra sidan, konstläder (även känd som falska läder eller vinyl) är mycket mer slitstark och resistent mot fläckar. Det är ett bra val för bilägare med små barn eller husdjur. Nackdelen med fuskskinn är att det inte andas, vilket gör att det blir väldigt varmt i solen, och väldigt klibbigt när det är varmt väder.

Också, som säger att man har “konstläder” eller “falska läder” är inte sexiga, vilket förmodligen är varför biltillverkare ge sina syntetiskt läder fint namn. Till exempel, en Bmw som inte är utrustade med läder använda en vinyl alternativ kallas SensaTec, medan Lexus erbjuder kallas NuLuxe. Den Japanska biltillverkaren har att NuLuxe är halva vikten av läder, också, vilket kan vara en tillgång när det gäller effektivitet, som lättare fordon kommer att använda mindre bränsle. Många ägare säger att NuLuxe är mycket mjuk och mycket nära till att känna sig som riktiga läder.

I själva verket, många läder alternativ ses som ett bättre val än den riktiga grejer. Ta till exempel MB Tex klädsel, som finns i många av Mercedes-Benz bilar. Beskrivs som “ett rikt utseende-och smidig läder-liknande känsla, även i kallt väder,” detta är faktiskt en vinyl alternativ till läder. Mercedes har använt denna i sitt fordon i årtionden, och när du har öppnat dörren till en klassisk Mercedes, för att välkomnas av en ren tittar in på platser, det är troligt att de är täckta i MB-Tex — de är legendarily tålig.

Vegan Val

tesla-vegan-seats

Tesla inredningsmaterial är en annan höjdpunkt, speciellt när optioned med tillgängliga Ultra Vit inredning alternativ. Beskrivs som “vegan” – Modell X-och top-of-the-line Modell S erbjuds med detta läder alternativ, ett drag som lades fram av aktieägare som var också PETA medlemmar. Modell 3 är också erbjuds med denna inredning setup, vilket är unikt i branschen som den enda verkligt vegan interiör sedan ratten kan också vara speciellt beställt med detta vegan erbjuder.

Vad som gör detta intressant är att de flesta lyx fordon kommer att säljas utan läder till lägre pris punkter som erbjuder tyg, vinyl, eller andra alternativ. Tesla, å andra sidan, gör detta faux-läder-funktionen som finns i alla utföranden.

Ultra Vit inredning alternativet kostar en extra $2.500 och har ett fläck-beläggning som klarar av att avleda ketchup och kaffefläckar. Materialet används på säten, ratt och redskap shifter. Naturligtvis, PETA har officiellt applåderade Tesla för att vara den första all-vegan fordonet.

Leatherless Bentleys?

bentley bentayga interior

Inför utvecklingen av en ökande oro för miljön, Bentley var sagt att de planerar att erbjuda vegan-vänliga alternativ till läder i sina ultra lyxiga mark båtar. Ytterligare diskussion med varumärket s PR-chef Jeff Kuhlman visade att Bentley är för närvarande bara skanning trenderna i dess demografiska, och att “miljö-och hållbarhetsfrågor rankas högt i nationella och i vissa fall regionala [Kalifornien] diskussion.”

Han tillade att alternativ till läder är möjligt genom varumärket är speciella för Mulliner division. Det är “om alternativet kan passera våra kvalitetsstandarder. Till exempel, vi har haft önskemål om snake skin inredning, men hållbarheten inte uppfyller våra krav.”

Samma ringar sant för vegetabiliska eller syntetiska val också. “Icke-animaliskt material är också möjligt, men åter [har att möta] samma normer. Frågan är om vi kan arbeta med ett material som använder inga animaliska ämnen och uppnå dessa standarder. Vi tror att vi kan, och det är vad Bentley team arbetar på.”

Det verkar som att det finns fördelar med att välja mot en läder interiör. I många fall kan det vara ett mer prisvärt alternativ, och i de fall som det inte är, det är åtminstone en miljövänlig flytta. I tillägg till detta, de flesta läder alternativ är kända för sin hållbarhet. Slutligen, om ultra lyx jätte Bentley är ute i icke-läderklädsel, vem kan säga att läder är fortfarande den högsta kvalitet av material i en bil?