Vi Testar BMW: s Nyaste Anslutningsmöjligheter Funktioner

0
24

Trots den generösa utgifter i dollar och tid, sömlös integration mellan fordon och personliga elektronik är något som till stor del undgått fordonsindustrin. Men BMW slutligen kan ha gjort den här drömmen till verklighet med dess Anslutna+ digitala tjänster plattform.

Lanseringen av denna månad, den Bayerska företagets senaste personlig rörlighet assistent bygger på vad som sin befintliga BMW Ansluten arkitektur erbjuder genom att lägga till flera nya funktioner. Vi fick en chans att uppleva detta system under en kort bilresa genom centrala Chicago, Illinois, i en 530e sedan.

Banbrytande Förmåga

Men först en översikt av vad denna teknik klarar av. Liksom sin föregångare, Ansluten+ ger dig möjlighet att på distans låsa eller låsa upp din BMW, hålla reda på var den är parkerad, lätt tillgång turn-by-turn anvisningar och göra mycket mer, men flera egenskaper som den senaste iteration isär. En av dess mest spännande tillägg är möjligheten att skicka din position till dina vänner eller kollegor, vilket är bra om du till exempel är på väg till ett möte, eftersom de kan spåra dina framsteg.

bmw-connected-screen

Utöver detta, som är Ansluten+ integrerar även med din kalender så att den kan varna dig när det är dags att lämna för ett möte, factoring i realtid av trafikuppgifter så du är aldrig sen.

Spontan känsla? Du kan söka efter en destination på din smartphone och lätt hand adressen för din BMW så det kan navigera dig dit. Detta kan göras med kartläggning av ditt val, relevanta data delas med det Anslutna programmet, som sömlöst kommunicerar med din bil.

Ge värdefull information, som är Ansluten+ kan även upptäcka faror på vägen som heavy rain, visar en varning på andra BMW navigationssystem, varnar förare för potentiella problem. Gör det anonymt samlar på plats, temperatur, vindrute-torkare hastighet och andra data. I framtida uppdateringar, kan de även tillgång på fordon kameror för att hjälpa till att rapportera om saker som vägbyggen.

bmw-connected-phone-integration

Ta itu med integritet rädsla, Thom Brenner, vice vd för BMW Business Line och Ansluten Livet sa, “Vi säljer inte data.” De kan utbyta denna typ av information med partner men det är inte tillgängligt för någon annan.

Förutom all denna förmåga, som är Ansluten+ har några allvarliga smarta. Enligt Dieter Kan, senior vice president för digitala produkter och tjänster på BMW, “Genom maskininlärning, vi gör livet enklare för kunden.” Till exempel, detta system kan lista ut var du bor och arbetar för att ge den snabbaste vägen hem efter en lång dag på kontoret.

En Osannolik Partner

Många av dessa funktioner, medan det i högsta grad användbart är något av en no-brainer; borde inte varje modern bil kan påminna dig när den är parkerad eller dela plats data som du vill? Vad som verkligen kommer att göra Ansluten+ sticker ut är on-the-go produktivitet. Att lansera höst-användare kommer att ha möjlighet att säkert få åtkomst till e-post och även göra Skype-samtal från förarsätet. Aktivera denna funktion, BMW har inlett ett samarbete med Microsoft.

bmw-connected-microsoft

“Vi är glada över att få arbeta med BMW,” sade Chris Broody, verkställande direktör för affärsutveckling på Redmond, Washington-baserade tech jätten. De företag som samarbetar om två och ett halvt år sedan för att få dessa unika funktioner till marknaden.

Naturligtvis, en stor fråga är huruvida bilister bör vara gräl med e-post medan bakom ratten. Kan assuaged distraherad körning rädslor genom att notera de kommer att uppfylla alla lagstadgade krav. Som att skicka ett textmeddelande medan du reser 75 km i timmen på motorväg han sade: “[Det är] upp till de enskilda användaren att bestämma.”

Verkliga Världen Använder

Ansluten+ – funktioner är tillgängliga via applikationer som erbjuds på iOS-och Android-enheter, eller via integration med Amazon Alexa. För att uppleva det med egna ögon, BMW lånade oss iphone och Apple Klockor.

Hitta utvalda adresser i det Anslutna programmet var en kick. Gränssnittet är rent och omedelbart känner till vem som helst som någonsin haft en smartphone. Likaså prestanda är snabb utan irriterande fördröjningar.

Efter att du valt ett resmål i telefonen, in i bilen om det är nödvändigt att börja navigera, det är ovanligt lätt att komma igång, mycket enklare än att skriva in en adress via iDrive-systemet.

bmw-connected-app-screens

Senare samma dag, Apple-Klocka, som samordnar med allt annat, klappade försiktigt på min handled, meddela mig och min enhet partner att det var dags att åka till vårt nästa stopp. Välj destination var, återigen, en vind. Men kanske en ännu niftier har än så här, en paranoid nya fordon ägare är säker på att älska, är möjligheten att få en 360-graders vy av deras BMW. Appen kan få tillgång till en bil externa kameror, sy sina åsikter i en zoombar, scrollable bild. Du kan även ta bilder på bilen och när den är parkerad, en mycket smart funktion.

SE ÄVEN: 6 Teknik som Kan Ändra Körning för Evigt

Hålla Kontakten+ säkra och spola med nya funktioner, bolaget har ambitiösa mål. De planerar på att uppdatera den ungefär varannan vecka, något som går stick i stäv med traditionell billanseringar, som ofta tar någonstans mellan fem och sju år. “Vi trappar som en internet-företag,” sade Maj.

Pris och Tillgänglighet

BMW Ansluten+ personlig rörlighet assistant är inställd att starta i ett par veckor, men något exakt datum har inte spikats ner. Ansluten, sin föregångare, debuterade i Mars 2016. Sedan dess har det exploderat i popularitet, som erbjuds på 18 olika språk och i 29 länder. Som i förra månaden, det har redan mer än 1 miljon användare.

Anslutna Tjänster kommer att vara standard i alla nya BMW byggt i juli 2017. Ett grundläggande plan varar i fyra år, men en premium-prenumeration får du alla godsaker som nämns ovan, kan tas en årlig avgift, men den siffran har inte fastställts ännu.

bmw-connected-apple-watch

Om du kör en äldre BMW, det finns ingen anledning att oroa sig. Ansluten+ kommer att vara tillgängliga för ägare av fordon som är utrustade med iDrive 5.0 och 6.0.

Massor av företag att komma in på den anslutna av-bil spel dessa dagar men det München-baserade biltillverkare senaste erbjudande kan vara segmentets bästa. Leta efter Ansluten+ i ny – och den senaste modellen-året BMW – mycket snart.

Diskutera denna berättelse om vår BMW-Forum