Volkswagen Golf Sportsvan

0
23

VW Golf Plus

Volkswagen Golf Sportsvan koncept visade, produktion modell dike Golf Plus namn

Detta är VW-Golf Sportsvan, som har gått Golf R och elektriska e-Volkswagen Golf på Frankfurt motor show stå.

Begreppet är en nästan produktionsklar version av nästa generationens VW Golf Plus, som bygger på samma MQB-plattform som standard kläcks men med en större stuga.

Den Sportsvan namn är sannolikt att användas i stället för Golf Plus i Europa, samtidigt som ett nytt namn som inkluderar Golf avdelning kommer att användas när bilen börjar säljas här i mitten av 2014.

På 4,338 mm lång, Sportsvan är 134mm kortare än den gamla Golf Plus, men 83mm längre än den nuvarande Golf och har en 48mm-längre hjulbas och högre taklinje att stärka ben och utrymme i baksidan.

• Frankfurt motor show 2013

Starta utrymme står på 498 liter, men detta kan ökas till 585 liter genom att skjuta den bakre bänken fram 180 mm. Det är 66 liter mer än i den gamla Plus, om än svagt ned på Gården 605 liter.

Med den 60:40-split bakre ryggstöden fällas, Sportsvan har till 1 512-liter rummet. Som ett alternativ, det främre passagerar-sätet kan fällas ned för att skapa en last utrymme som kan rymma ett objekt upp till 2,484 mm i längd.

Nästa generation av Plus kommer att ha samma line-up av stopp-start-motorer utrustade luckan. Som innehåller bensin turbo med allt från 84bhp att 148bhp, plus 109bhp och 148bhp turbodiesels. Det kommer också att vara en effektiv 1,6-liters TDI BlueMotion, lovande 76.3 mpg ekonomi och 95 g/km i CO2 utsläpp. Alla kommer att vara tillgänglig med option på ett DSG växellåda, utom entry-nivån 84bhp bil.

Säkerhets-kit från Golf SE, och även efter kollision bromsar, den Adaptiva farthållaren och Staden nödbromsning, är alla sannolikt att bli standard på denna bil, VW syftar till att sälja bilen säkerhet referenser till sin unga familj målgrupp.