Alla Elektriska läget för Mitsubishi Outlander PHEV

0
174

Sep 29, 2016

Utrustning och teknik uppdateringar för plug-in-hybrid-SUV

annons

Mitsubishi Outlander PHEV har varit en stor hit för sin Japanska tekokare, med den globala försäljningen passerar 100.000 kronor tidigare i år. Plug-in-hybrid-SUV räknar nu för nästan en tredjedel av plug-in eller elbilar på vägarna i STORBRITANNIEN.

För att behålla denna framgång, Mitsubishi har lanserat en uppdaterad version av Outlander PHEV. Ändringarna gäller alla utrustning och teknik, så den senaste versionen ser i huvudsak identisk med den gamla, andra än nya LED-dimljus fram.

En av de största förändringarna är dessutom av en ‘EV prioritet switch’, vilket gör att du kan hålla bilen i full elektrisk körning-läge. Normalt, bilen är 2,0-liters bensinmotor skulle skära i för att hjälpa den elektriska motorer som krävs, men nya växla kommer att ge rent elektriskt resor inom batteriernas räckvidd. Detta bör resultera i en bränslebesparing på både korta dagsutflykter och lite längre resor där bilen kan laddas till sin destination.

Den uppdaterade Outlander PHEV också får en elektrisk parkeringsbroms med hold-funktion, plus en Smartphone Link Display audio system kan du koppla din telefon till bilens infotainment-systemet för att använda det på ett säkert sätt medan du kör. Både Apple CarPlay och Android Auto har stöds.

Ny säkerhetsteknik innehåller döda vinkeln-varning och bakre cross traffic alert. Den första låter dig veta när ett fordon är i din blinda fläck, hjälpa dig att undvika en kollision med något som du kanske inte har sett i en utanför lane, medan andra hjälper dig att undvika att vända in i mötande trafik när man ska dra ut på en parkeringsplats eller uppfart.

En fotgängare-detection-funktionen har lagts till som en del av en förbättrad forward collision mitigation system, som ska stoppa förare från att slå bilar och människor som gick mellan dem i tung trafik.

Förutom att den nya LED-dimljus, nya Outlander PHEV har även automatisk höga balkar och en AC 1500w strömförsörjning, vilket gör att du kan ansluta elektrisk utrustning betygsatt upp till 1500w för runt fyra timmar enbart på batteri körning.