Continental ContiPremiumContact 5 granskning

0
175

Dom

En annan bra all-round prestanda tar segern

Med så många däck som visas för andra gången, det är nyttigt att gå tillbaka till våra 2014 prov i populär storlek. Medan de flesta har behållit sin ranking eller ersatts av nya konstruktioner, ContiPremiumContact 5 har varit lite för kort omvandlas det var bara femte förra gången. Vi vet däck har utvecklats över tiden, men detta är en radikal förändring – och det är anmärkningsvärt eftersom design, försäljning sedan 2012 har redan bytts ut i lite större storlekar av PremiumContact 6.

Om den har en svaghet, det är rullmotstånd, däck skulle använda nära tre procent mer bränsle än den bästa. På andra håll är det svårt att hitta fel som Continental ‘ s ingenjörer har höjt resultat i både våta och torra ytor. Det spelade på hantera spår, vinna på båda (om än att dela torr härlighet med Hankook). Det hade en snabbhet och direkthet andra bara kunde drömma om. För en komfort däck det var ganska sportig bredvid rivaler.

Det var en liknande historia på den blöta banan där det kändes vass och visade bra grepp ut ur svängar. En av Continental mål bromsning, och det hade en stor marginal i våt – mer än tre meter över det näst bästa. Att komma nära de bästa i brus test säkrar en annan vinst för denna däckdimension.

Köp Continental ContiPremiumContact 5 däck från Svarta Cirklar här

Pris £67.34
Torr hantering 100% 1: a
Torr bromsar 92.70% 5
Våt hantering 100% 1: a
Våt bromsning 100% 1: a
Våt kurvtagning 95.80% 5
Rakt aqua 97.50% 3
Böjd aqua 90.10% 4
Rullmotstånd 85.20% 4
Stuga buller 98.80% =6
Generellt 100% 1: a