Hyundai i30 N hot kombi lanseras

0
177

13 Jul, 2017

54

Hjärnan bakom i30 N, Albert Biermann, härstammar från BMW: s prestigefyllda M division. Biermann tidigare berättat Carbuyer att även Hyundai “hade en [prototyp] bil med 380bhp” företaget inte anser att det är klokt “att gå till gränsen direkt.

Istället kommer företaget att fokusera på föraren njutning först och främst. Många varma hatchbacks, till exempel, kommer med sofistikerade dubbla kopplingar automatiska växellådor, men i30 N levereras enbart med en sex-växlad manuell för extra engagemang.

Hyundai i30 N system prestanda

Hyundai har också monterat i30 N med en rad avancerade prestationshöjande system som syftar till att påskynda pulser samt 0-62 mph gånger. Medan vissa av dessa är bara komma med Performance Package, de är:

• En förskjutning ljus för att berätta den optimala tiden för att ändra redskap för att uppnå största möjliga effekt.

• Rev-matchande funktion för att “blippa” throttle för dig när växla ned en växel, minimera den kraft som kan gå förlorade under den här processen.

• En launch-control-funktion som kommer att göra det mesta av i30 N kraft, som gör det möjligt att accelerera så snabbt som möjligt från en stående start.

54

• En elektronisk differentialbroms, som gör att så mycket makt som möjligt för att sättas ner på vägen under kurvtagning.

• En lap timer för att registrera hur snabbt förarna kan ta sig runt banorna och ett G-kraft mätare som kommer att logga kurvtagning krafter upplevt.

Andra system och funktioner i not inkluderar en fem-läge körning väljare med demokrati ‘N’ och ‘N Anpassade inställningar, justerbar fjädring, ett hårdnande bar bakom baksäte, sportstolar och en variabel ventil avgas system med ett elektroniskt sound generator.

Hyundai i30 N design, inredning och utrustning,

I30 N sitter något lägre än standard i30 (4 eller 7 mm, beroende på vilket hjul som du väljer) och är utrustad med en lämpligt bestämd bodykit.

De betonade wheelarches, unika sidotrösklarna, extra ventiler och dubbla avgasrör alla lägga till visuella drama och kompletteras med röda broms skjutmått och en högblank svart finish för sidospeglarna och bakre spoiler, den senare har en triangulär centrala bromsljus.

54

I30 N är i stort sett liknar den vanliga i30 kombi på insidan, även om Hyundai har försett sportstolar med kontrast sömmar, samt en unik N gearknob och ratt. Hjulet har två blå knappar, en som väljer från de tre standard körning modeller (Normal, Sport och Eco), medan den andra sporter en rutig flagg grafisk och används för att välja den extrema N och N Anpassade lägen.

Att hålla i30 N drivrutiner kommer att förvaras av samma imponerande lista av teknikerna som finns i standarden i30 kombi.

54

Dessa inkluderar autonomt nödbromssystem, trötthet alert, lane keeping stöd, auto-dipping strålkastare och trafik-erkännandet. Elektronisk stabilitetskontroll är även utrustad, även om det till skillnad från i vanliga i30, N bilägare få möjlighet att stänga av detta system off.

En fem-tums infotainment-systemet kommer att finnas som standard, med en större åtta-tums skärm som erbjuds som ett alternativ.

Hyundai i30 N Performance Package

Det bör påpekas att vissa av de system som nämns ovan kommer endast monteras på i30 N med Prestanda Paket som förväntas att bli ett populärt alternativ.

Utöver att höja motorns effekt från 247 till 271bhp, Performance Package ger större 19-tums hjul (18-tums exempel är standard), samt e-limited-slip differential, rörlig avgaser och beefier bromsar med röda skjutmått.

Hyundai i30 N pris och release-datum

Vi förväntar oss att Hyundai pris i30 N från £28,000. Det förväntas att gå till försäljning mot slutet av 2017.