Infiniti Q70 Hybrid Saloon

0
175

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Mycket snabb
  • Särskiljande utseende
  • Billigare att köra än bensin modell

Nackdelar

  • Tråkig körupplevelse
  • Liten känga
  • Rivaler billigare att köra

annons

“Infiniti Q70 Hybrid är snabba och bekväma, men konkurrenterna är mer kostnadseffektiva”

Infiniti Q70 är en stor verkställande salong som konkurrerar direkt med BMW 5-Serie saloon och Mercedes E-Klass salong. Det finns tre separata motorer som finns – en 2,2-liters dieselmotor, en kraftfull med 3,7-liters bensinmotor, och hybrid-version.

Alla modeller är mycket väl utrustade med en pekskärm infotainment-system som standard som omfattar sat nav och Bluetooth-streaming av musik. Dual-zone luftkonditionering, en sju-växlad automatisk växellåda och en backkamera är standard.

Med makt som tillhandahålls av en 302bhp 3,5-liters V6-bensinmotor som arbetar tillsammans med ett 67bhp elektrisk motor, Q70 Hybrid är det ingen brist på makt, antingen. Det är den som sköter 0-62 mph sprint i bara 5.3 sekunder på väg till en elektroniskt begränsad toppfart på 155mph.

Det är frestande att märka Q70 Hybrid sport saloon men tyvärr när det kommer till att ha roligt bakom ratten, det behöver inte engagera och underhålla på samma sätt som en BMW 5-Serie. Den största bristen är den styrning som känns vagt och oprecist jämfört med sina tyska konkurrenter. Hybrid är ytterligare lamslagna av vikt med batterier för sin hybrid power system, vilket bidrar till bil är skrymmande känsla.

Den Q70 Hybrid är mer hemma på en avkopplande kryssning än en pigg backroad enhet, det är väldigt lugnt på hastighet, och fjädringen är mjuk för en väl tryggad motorvägen rida, men stora hjul och låg profil däck är benägen att krascha in i gropar och förstärka gupp vid långsam, urban hastigheter. Ironiskt nog, det är runt staden som Infiniti är på sin tystaste – det kan färdas med låg hastighet på elkraft ensam.

Det är under denna typ av resa som Q70 Hybrid börjar meningsfullt, eftersom den mindre bensinmotorn kallas på, sänka din bränsleförbrukning

Nackdelar

umption kommer att bli. Officiella siffror gör gällande en övergripande 45.6 mpg, vilket är en betydligt lägre siffra än de långsammare 3.7 liter Sport Tech modell. Hybrid är också mycket mindre av en ekonomisk belastning för företaget användare bil, passande till 31% Fördel-i-Typ konsol jämfört med ren bensin bilen är 37% betyg.

Om bränsleekonomi är ditt största problem, är den mycket billigare 2.2-liters diesel kommer att passa dig bättre; en möjlig 58.9 mpg påstås, medan bil skattesatsen är lägre. I slutändan, även om ingen version av Q70 gör nog att rekommendera sig mot BMW 5-Serie eller Mercedes E-Klass, som båda erbjuder mycket sparsam plug-in hybrid modeller med betydligt lägre bil skattesatser, för ett liknande begärt pris

annons

MPG, löpande kostnader och CO2

2.6
/ 5

Använder mindre bränsle än de 3,7-liters V6, men många kommer att hitta Q70 diesel mer kostnadseffektiv

Så långt som köparen är berörda, kärnan överklaga någon hybrid bil levereras med lägre driftskostnader jämfört med konventionella bensin-eller diesel modeller. Infiniti Q70 Hybrid, men gör inte det mest tydliga mål för sig själv.

Om du jämför hybrid till den 3,7 liter bensin modell, den har en stor hävdade ekonomin fördel – 45.6 mpg förhållande till 26,2 mpg. Det har också en lägre CO2-baserad Nytta-i Form av betyg, som används för att beräkna bilförmån skatt. Hybrid är 149g/km CO2-utsläpp placera den i 28% hållare, jämfört med 37% för den 3,7-liters bensin – så långt lägre bilförmån skatt räkningar kan förväntas.

Som hybrid bränsle ekonomi är en siffra som kommer att vara svårt att uppnå om inte du gör frekvent användning av hybrid electric power-läge. Låga hastigheter, som i urban start-stopp-trafik är den situation i vilken bensinmotor som är minst benägna att kallas på, och det är det du kommer att göra den största bränslebesparingar. I snabbare trafik och på motorvägar, men du kan förvänta dig din bränsleekonomi att vara mycket värre, lite bättre än alla andra 300bhp bensin bil.

För ofta på motorvägen resor, mycket billigare Q70 2.2-liters diesel gör mer mening – dess 58.9 mpg bränsle

Nackdelar

umption är mer tilltalande för privata köpare, medan 26% BiK gör det mer attraktivt för företag bilköpare också.

I andra avseenden, hybrid kommer att ha liknande löpande kostnader för andra Q70 modeller – en typisk tjänst bill är sannolikt jämförbar med konkurrenten BMW eller Mercedes-modeller. Vägskatt kostar £450 på hybrid, jämfört med £140 per år för diesel, vilket ger priset inte går över 40 000 pund när alternativ har valts.

Motorer, bil & prestanda

2.4
/ 5

Mycket snabbt i en rak linje, men inte riktigt en rolig bil att köra

När det gäller att tillgodose behoven av entusiastiska förare, Q70 Hybrid har ett starkt kort att spela när det gäller acceleration. Hantera 0-62 mph på bara 5.3 sekunder, det är väldigt snabbt faktiskt, med elektrisk motor som bidrar till en mycket snabb tillflyktsort från en stående start. Där det är säkert och lagligt att göra så att du kan fortsätta att öka takten i att en elektroniskt begränsad toppfart på 155mph.

Tyvärr, Q70 sport-saloon kvalifikationer inte gå mycket längre än så. Det är inte en bil som belönar sina förare genom hörnen – styrningen är för ljus och inte känner för att göra dig känna sig som en del av åtgärden. Den Q70 alltid känns tung också, och den hybrid gör ännu mer så tack vare sin tunga hybrid batteriet monteras under baksätet.

Den Q70 Hybrid är mycket bättre lämpade för hög hastighet marschfart, där det rider smidigt och passagerare drabbas mycket liten inre buller, eller trundling försiktigt runt staden, som kan uppnås i nära tystnad. Ja, om du bara använder måttlig acceleration bort från ljuset, du kommer inte att utlösa bensin motorn tills du når jogging tempo, så stadskörning är mycket avkopplande.

Inredning & komfort

3.5
/ 5

Bekväm och lugn inne, men dashboard visar sin ålder

Det kan vara lätt att hävda att Q70 är mer tilltalande för passagerare än till sin förare. Medan inredning och design är kanske inte för alla smaker, varje Q70 har en mycket påkostad, välutrustade interiör. Kvalitet är i allmänhet mycket imponerande, även om det är en liten besvikelse att hitta växlar delas av modeller från Nissan, moderbolaget av Infiniti. Några kommer att klaga på komfort, men, sätena är plushly och stoppade motorn och vind ljudnivåer är dämpade.

Den Q70 är fjädringen är mjukt fjädrande och detta bidrar till att dämpa rida vid körning på motorväg hastigheter. Den 18-tums hjul monterade på hybrid modeller inte är så stor som 20-tums hjul att Idrott och Sport Tech diesel och 3,7-liters bensin-modeller har, och är inte riktigt lika benägen att krascha genom gropar, men passagerare kan fortfarande känna en distinkt skakningar genom kroppen när hybrid passerar över gupp och road brister.

Hybrid kan väljas i Premium-eller Premium tech versioner. Den senare lägger adaptiv farthållare, Bose premium sound system och runt-view-monitor för att bistå vid manövrering i låga hastigheter. Detta är på toppen av LED-strålkastare, bakre kamera, klimatkontroll och sat-nav som alla modeller har som standard utrustning.

Instrumentpanelen ser inte så moderna som de av sina närmaste rivaler, dock. Det är en förvirrande mängd knappar för infotainment och system för klimatkontroll, medan grafik på både instrument och central kontroll skärmen ser lite daterat.

Praktiska & starta utrymme

3
/ 5

Massor av inredning rum, men hybrid batteri allvarligt begränsar bagage kapacitet

Q70 passagerare faktiskt få en bättre deal än föraren när det gäller innerutrymmen, också. Förarplatsen verkar ganska hög, och den elektriska stolen justering är inte den mest användarvänliga. Det främre passagerarsätet är lite mysigt – skrymmande instrumentpanelen betyder att den inte har den öppen, luftig känsla av vissa rivaler, men det är tillräckligt för knä-och benutrymme för att sträcka ut i komfort.

De i den bakre ha föga anledning till klagomål, antingen, med massor av huvud-och benutrymme för alla men den högsta, och gott om utrymme för genomsnittlig storlek vuxna att sitta tre i bredd på djupt tryggad baksätet. Den enda kritik är att en rejäl överföring tunnel som går längs bilen betyder mitten-sits åkande kommer att kämpa för en plats att sätta sina fötter.

Den Q70 Hybrid största praktiska besvikelse finns när du öppnar start. Här hittar du ett hitta ett bagageutrymme som har minskat med 100 liter, från regelbundna Q70 450 till bara 350 liter. Detta är alla ner till batteri för hybridsystem, som ligger bakom baksätet. Även om rival hybrid modeller som också lider av nedsatt bootspace, BMW 530e Plug-In hybrid-fortfarande har en 410-liters start, medan Mercedes E-Klass 350h hybrid erbjuder 400 liter.

Tillförlitlighet och säkerhet

3.9
/ 5

Vi har lite tillförlitlighet data att gå på, men kvaliteten är hög och säkerhetsutrustning gott

En del av Infiniti varumärke överklagande är stark spela in det har byggt för kundservice. Men för några Infiniti ägare deltog i vår 2017 Driver Power undersökning för bolaget eller dess bilar – för att ge oss en tydlig indikation på hur nöjd Infiniti Q70 förare är med sitt val.

Det verkar inte som någon tvivel över Q70 bygga kvalitet, dock. De material som används inuti och ut känns robust och allt är väl ihop – det är bara misslyckas med att matcha tyska konkurrenter i taktilitet av några av dess inre ytor.

Infiniti STORBRITANNIEN garanti varar i tre år/60.000 miles, vilket är mindre generös än den treåriga/obegränsad körsträcka, förutsatt att Mercedes och BMW, men på en nivå med Volkswagen och Audi.

Infiniti Q70 har inte varit att få igenom sin krasch-säkerhet i takt med oberoende experter EuroNCAP ännu, och det är inte troligt att det kommer före nästa generations version blir tillgänglig. Men, Hybrid Premium Tech-modeller har autonomt nödbromssystem och aktiv farthållare som en del av en standard ‘Safety Shield-Pack” som även innehåller döda vinkeln varning och lane departure hjälpa till. Tyvärr, det paketet kan inte läggas till i vanlig Hybrid Premium-modeller.

Priset, värde för pengarna & val

1.9
/ 5

Q70 Hybrid är mer ekonomiskt förnuft än bensin modell, men rivaler mer kostnadseffektiv

Den stora verkställande saloon marknaden inte kort talang, och Q70 upp mot Mercedes E-Class, BMW 5-Serie och Audi A6 för en andel av försäljningen. Mot styrkan av dessa bilar, Infiniti Q70 är helt enkelt inte en bättre bil i något avseende än någon av sina tyska konkurrenter. Den Japanska Lexus GS 450h är också en rival, men är

Nackdelar

iderably dyrare, medan den billigare GS300h version är inte i närheten av lika snabbt.

Den mest övertygande skäl för att

Nackdelar

törre en Q70 är dess utseende och leftfield bild jämfört med de gamla vanliga misstänkta”, och en 2,2-liters diesel är den mest kostnadseffektiva modellen för de flesta köpare. Du kan välja detta i antingen Premium, Premium Tech, Idrott eller Sport Tech rensa nivåer, medan hybrid kan endast väljas i två Premium trim. Diesel är betydligt billigare att köpa, och dess 58.9 mpg bränsle ekonomi är väl lämpade för dem som gör frekventa resor över långa avstånd – en situation där Q70 är mest tillfreds.

Överklagande av hybrid är snarare mer specifikt – en bil som köparen fasta på att välja en Q70 med 3,7-liters V6 kommer att bli mycket bättre med den lägre 28% Fördel-i-Form (BiK) skatt betyg av hybrid – och det är faktiskt en snabbare bil att starta. I jämförelse, BMW 530e iPerformance plug-in hybrid har en betydligt lägre BiK betyget bara 9%, medan dess linjära prestanda faller inte långt ifrån Q70 Hybrid.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt Undersökning