Jaguar XKR-S Cabriolet

0
189

Jaguar XKR-S Convertible front

Brit bruiser ser dyrt, men har massor av karaktär

Dom

4

Den XKR-S är den snyggaste bil här, även om dess bodykit liknar en eftertanke. Det väcker ett leende från förarsätet tack vare brännande prestanda och underhållande köregenskaper. Det har inte så mycket grepp som rivaler, stugan är daterat och det kommer att tappa i värde snabbt, men vi älskar fortfarande den stora katten.

Som Mercedes och BMW, Jaguar har en stark tradition av att producera snygga drop-toppar att blanda enorm prestanda med uppseendeväckande utseende och felfri lyx. Dess rygg katalog innehåller legendariska bilar som XK120, E-Type och XJ-S, så XKR-S Cabriolet har en hel del att leva upp till.

Det finns ingen förneka det nya Jaguar har alla de rätta ingredienserna för att nämnas i samma andetag som de föregångare. Baserat på den redan snabba XKR, flaggskeppet S har en mer kraftfull 542bhp överladdade 5.0-liters V8-motor, styvare fjädrar och dämpare, fixade styrning och lättare legering hjul. Det är också givits en betydande visuell makeover.

Den mest uppenbara förändringen är fet aerodynamiska bodykit, som består av stora vända blad på främre stötfångare, utökade sidan trösklar och en stor baklucka wing. Det är utformat för att göra det Jag är mer stabil i hög hastighet, men det ser ut som en eftertanke och förstör den annars så vackra, eleganta linjer.

Inuti, de förändringar som är mindre uppenbara. Det finns ett par chunky, högryggade stolar, plus ett stänk av XKR-S emblem, men annars är det samma som en normal XK. Det betyder massor av standard kit och massor av mjukt läder. Men dessa tillägg kan inte dölja en daterad design och trånga mått. De i fronten får mindre utrymme än i BMW och Merc, medan de bakre sätena är knappt tillräckligt stor för små barn. Det är bäst att tänka på dem som en extra kapacitet för att komplettera boot, som krymper till 200 liter med taket förvaras.

När det är uppfällt tyg huva ger kabinen samma ombonade känsla som coupé. Men du vill ha den drivs taket nere så mycket som möjligt, det blir du ännu närmare den berusande soundtrack of the Jaguar överladdad motor. På tomgång, det burbles hotfullt, även vid höga varvtal det bryter ut i en rygg-stickningar skrälla som påminner om andra VÄRLDSKRIGET stridsplan. Bättre fortfarande, XK har bett att matcha dess bark.

Även om det är linkade av en gammaldags sex-växlad automatisk växellåda och har inga launch control, Jaguar revs 0-60mph sprint i bara 4,5 sekunder. Sin i-växel acceleration är lika medryckande, så att du kan spränga förbi långsam trafik på ett ögonblick. Men trots sin grymma prestanda, XKR-S är inte skrämmande att köra alls.

Väl vägt styrningen är direkt och exakt, vilket hjälper Jaguar dyk in i hörnen med entusiasm, medan dess vackert balanserat chassi ger dig möjlighet att på ett subtilt justera bilens linje med hjälp av gaspedalen. Engagera Dynamisk miljö och det adaptiva stötdämpare företaget, gasrespons slipar och växlingen blir mer aggressiv.

Den XKR-S är inte så redo eller grippy som SL63, men detta betyder inte förringa engagerande körupplevelse och mindre fokuserade fjädring ger en mjukare körning, hjälper till med att göra det Jag en bekväm cruiser.

Det ser bra ut för XKR-S, men det är en stötesten: £103,430 priset, vilket är £18,500 mer än den vanliga XKR. Kommer detta att kosta det i den slutliga utvärderingen?

Viktiga specifikationer

  • Pris: £103,430
  • Motor: 5.0 liter V8, 543bhp
  • 0-60mph: 4.5 sekunder
  • Testa ekonomi: 13.7 mpg/3.0 mpl
  • CO2: 292g/km
  • Årlig vägskatt: £475