Lexus LF-NX avslöjade före Frankfurt motor show debut

0
161

Lexus LF-NX concept

Lexus LF-NX tips på en £25k SUV som kommer att ställa siktet på Audi Q3

Lexus LF-NX-konceptet har visat – en Audi Q3-rivaliserande kompakt SUV som är inställd på att vara stjärnan av varumärket Frankfurt Motor Show stå nästa vecka. Men innan allt detta nya bil tar en båge under spotlights i Tyskland, Auto Express gav sig ut för att en studio i Belgien för att få en närmare titt.

• Lexus-nyheter och recensioner

I metall, det är en imponerande bil. Range Rover Evoque har redan visat sig vara djärv design är vägen framåt i denna klass, och den goda nyheten är att tidigare begrepp från Lexus – som fet LF-CC, som blev ÄR – har gjort det för att produktionen relativt intakt.

Lexus säger NX (som står för ‘vig crossover”) är utformad för att slot nedan RX (‘strålande crossover”) i sin line-up, och det finns ett tydligt fokus på sportig stil. Nobuyuki Tomatsu, design manager för NX, beskrev det som är inspirerad av bodybuilding, med “inga onödiga överflödigt fett”.

Lexus är målet för LF-NX för att stå ut som bil i denna klass som andra tillverkare beundra, och den enorma spindeln galler, skarpa veck, L-formade LED varselljus och stora luftintag bör bidra till att göra just det.

Som spindel galler formen är spegelvänt på baksidan, medan vinkel-tail-lampor som är inspirerade av de som finns på LF-CC.
Stugan är en inblick i framtiden för Lexus inredning, inklusive vad Tomatsu beskriver som “ryggraden i bilen” – den upphöjda mittkonsolen. Det finns långt färre knappar än någon Lexus på försäljning och får en pekplatta styrsystem.

Under huven är samma 2.5-liters bensinmotor och elmotor som i is 300h hybrid. Konceptet har utvecklats som front-wheel drive bara, men Lexus säger den slutliga produktionen bil kan få en fyra-wheel-drive alternativ.

Lexus erkänner villigt att det är en produktion LF-NX på vägen, och har även varumärkesskyddat namn NX 300h och NX 200t i USA. Det innebär att en bensin turbo kan erbjudas, tillsammans hybrid. Räkna med NX att gå till försäljning i slutet av nästa år, från ca £25,000.