Smart Fourjoy concept onthuld voorsprong van Frankfurt Motor Show

0
189

Smart Fourjoy

De Smart Fourjoy concept car onthuld, een voorbeeld van een volledig elektrische vierzitter dat doet zonder deuren

Smart is gebleken dat de alle-nieuwe Fourjoy concept car een voorsprong op de autosalon van Frankfurt in première. De volledig elektrische vier-zits is een preview van wat we kunnen verwachten van de volgende generatie Forfour eruit zal zien wanneer het arriveert eind 2014.

Het geeft ons ook een goed idee van hoe groot de volgende generatie auto zal worden, en op 3494mm lang en 1978mm het is fractioneel korter dan een VW up! maar over 60mm breder. De Fourjoy geeft ons een laatste blik op het gezicht van een Slimme, bekeken door concepten zoals de Forstars en Voor ons, met een 3D-geperforeerde grille en grote koplampen.

• Smart nieuws en reviews

Er zijn een paar aanrakingen van de oorspronkelijke Forfour, te, zoals de kleine overhangen en de tridion-veiligheidscel. Het interieur biedt ruimte voor vier personen en is voorzien van een touchscreen voor de bediening van het infotainment. Deze afneembare touchscreen tablet zal hebben op de toekomstige productie van de auto, zoals het sferische instrument cluster – een handelsmerk van Slimme ontwerp zijn voorzien.

En terwijl veel van de functies die bestemd zijn om te blijven als pure concept, Dr. Annette Winkler, Hoofd van Smart, beweert dat de items zoals de tridion-veiligheidskooi en de nieuw ontworpen front-end zal worden vertaald naar de volledig productie model. De Fourjoy ook previews van de nieuwe twee-box ontwerp dat de onderbouwing van zowel de twee – en vier-zits modellen.

De Fourjoy doet zonder deuren – een beetje zoals de mad Fortwo Crossblade – en terwijl de productie van de auto niet zo extreem als het gaat om vermindering van het gewicht Smart op zoek is om op gewicht te blijven zo laag mogelijk, met dunne stoelen en composiet kunststoffen voor de carrosserie. De volgende generatie Forfour wordt ontwikkeld naast Renaut de volgende generatie Twingo.

Renault heeft al-maar bevestigd zal er een elektrische Twingo en de Forjoy de nul-emissie aandrijflijn dient alleen om het cement dat feit. Het maakt gebruik van een 55kW/73bhp elektrische motor, die is gelegen aan de achterzijde en drijft de achterwielen. Het duurt zeven uur op te laden via een standaard huis stopcontact, maar kan worden opgeladen in minder dan een uur van een snellader.

Wanneer de productie van de auto raakt van de weg van volgend jaar zal het waarschijnlijk ook beschikbaar met een 900cc turbo motor uit de Renault-Nissan alliantie. Het zal deel uitmaken van een uitgebreid Smart familie die de Fortwo, Fortwo cabrio en een Slimme compacte crossover.