Suzuki S-Cross uppdaterad för 2017

0
267

28 Sep 2016

4

Suzuki SX4 S-Cross motorer, ekonomi – & utsläpp

Nytt för den senaste S-Cross är Suzuki ‘s” Boosterjet ” bensin motor, som först dök upp i Suzuki Vitara. 1,0-liters turboladdad motor finns även i Suzuki Baleno och i S-Cross utvecklar 109bhp.

Det innebär också CO2-utsläppen minskat markant jämfört med tidigare bensin versioner av S-Cross: de nu står på 113 gram per kilometer för 1,0-liters front-wheel-drive-modellen, för att stiga till 119g/km med valfri automatisk växellåda. Det innebär £30 år vägskatt så länge du köper innan April 2017, när en reviderad road-skatt systemet träder i kraft.

Den 1,4-liters Boosterjet turboladdad motor är också inställt på att visas i S-Cross, generera 148bhp, vilket är betydligt mer än de utgående 1,6-liters sugmotorer bensin lyckats. Den 1,4-liters sade också att ha bättre låg ner dragkraft, medan bränsleförbrukningen förbättrats med ett påstådda 10% och CO2-utsläppen har sjunkit till 127g/km vid en manuell växellåda är försedda, för £110 ett år road skatt på bilar som är köpt innan nästa April.

Den 1,4-liters Boosterjet bör ge mer pigg prestanda än 1,6 liter, som 0-62 mph tid kommer ner från 11 till 10,2 sekunder om bilen är utrustad med manuell eller automatisk växellåda.

2017 S-Cross motor utbud kompletteras av en 118bhp 1,6-liters DDiS diesel, som har sett sina bättre bränsle-ekonomi förbättrades till 66.8 mpg-och CO2-utsläpp sjunka till 106g/km, eller 114 med Suzuki ‘ s ALLGRIP valbara fyra-wheel-drive system, så road skatt på £20 år om du köper innan April. Fyra-wheel drive är tillgängliga på SZ-T och SZ5 rensa nivåer och ger dig fyra valbara lägen för att passa olika terräng.

4

Design

Suzuki SX4 S-Cross började säljas i STORBRITANNIEN i oktober 2013 som den första av de maker ‘ s bilar att sudda ut gränsen mellan kompakt SUV och halvkombi. Det är en av de minsta delningsfilter på marknaden och har gjorts snarare mer utmärkande för 2017.

De ljusa nya grillen är entydig och lockar ögat långt mer än de utgående bil. Det är flankerad av uppdaterade, omformas och mer effektiv strålkastare. Markfrigång har ökat något, för att ge S-Cross en mer imponerande närvaro, medan nya LED-lampor ger den bakre änden en mer up-to-date utseende.

4

Interiör

S-Cross ” interiören har uppdaterats med bättre soft-touch material och ljusa ytskikt för att rama in den centralt monterad stereo och ventilation kontroller. Extra vagel är tillagd av nya klädseln för SZ4 och SZ-T-modeller, men den grundläggande layouten är oförändrad och bekväm för fem, medan panoramautsikt glas taklucka monterad SZ5 modell anspråk på att vara en av de största i sin klass.

Det finns massor av utrustning i den senaste S-Cross, med även nybörjar SZ4 stoltserar med DAB digital radio, luftkonditionering och farthållare med hastighetsbegränsare. Utanför, du kommer att hitta robusta utseende svart wheelarch lister och skyddande skid plattor, samt 16-tums lättmetallfälgar och uppvärmd dörren speglar.

Uppgradering till SZ-T utrustar bilen med dubbla zon klimatanläggning, sat nav, parkering sensorer runt och en bakre parkering kamera. LED-strålkastare är försedd denna modell, som är dimljus och bakre privacy glas. Silver skid plattor ersätta de svarta på SZ4 och uppgraderade 17-tums legeringar är också utrustade. Suzuki säger SZ-T är avsedd att vara populärt med flotta köpare, men det ser ut som en vettig specifikation för privata ägare, också.
Övre delen av intervallet är den SZ5, som får en läder interiör med uppvärmda framsäten samt ett stort rörligt panorama soltak. Denna bil ser också nyttan av Radar Brake Support, ett system som kommer att gälla den bromsar automatiskt om den upptäcker att en kollision är nära förestående.

Pris och release-datum

Den uppdaterade Suzuki SX4 S-Cross kommer att visas i STORBRITANNIEN showrooms den 17 oktober, med alla modeller njuter Suzuki ‘ s standard tre år/över 60.000 mil garanti. Prissättning har ännu inte släppts, men vi kommer att publicera denna information så snart vi får det.