Tesla Model 3 Lägger till “Long Range” – Variant med 310 Km Räckvidd

0
169

Tesla har officiellt levererade den första serietillverkade Modell 3 enheter.

Tidigare i kväll, Tesla värd för en speciell händelse för att lämna över nycklarna till de 30 första Tesla Model 3 sedaner till sina nya ägare. Innan det hände dock, den Amerikanska biltillverkaren gav en inblick i företaget, inklusive ett stopp vid den nya Gigafactory som byggs i Nevada och dess löpande band. Därefter presenteras de tre översta fan-skapade annonser som var en del av en tävling som aviserades tidigare i år. Tanken bakom tävlingen kom faktiskt från en femte-klass flicka som heter Bria, som var på scenen för att presentera det vinnande annons och två löpare-ups.

När pre-event webcast klar, Teslas VD Elon Musk tog steget bakom ratten i en röd produktion Modell 3. Mysk första fokuserade på Modell 3 interiör, upprepa hur autonoma fordon kommer så småningom att göra instrumentet kluster onödiga, vilket förklarar varför dash är så enkelt med bara en storbildsskärm i centrum. Sedan visade han ett kort videoklipp att jämföra Volvo S60, anses vara en av de säkraste bilarna i världen, till Modell 3 i ett krocktest. Efter att ha visat klippet, Mysk sade Volvo är utan tvekan den andra säkraste bilen i världen, eftersom Modellen 3 tog mindre skada i samma krasch.

SE ÄVEN: för det Första Tesla Model 3 Begåvad för att Elon Musk

Att röra lite lätt på ambitiös produktion ramp upp, Mysk varnade de anställda närvarande om att de kommer att komma in på “produktion helvetet”, och än en gång betonas den Amerikanska biltillverkaren har planer på hur det ska klara av att leverera alla Modell 3s för närvarande på att pre-order. Tesla ‘ s första mål kommer att vara 5000 enheter per vecka. Han nämnde också att det ska vara över 18 000 Superchargers i slutet av nästa år.

Då den information som alla har varit oroligt väntar meddelades. Det kommer inledningsvis att finnas i två varianter för Modell 3: Standard och Lång Räckvidd. Tesla Model 3-Standarden kommer att starta vid $35,000 och erbjuder 220 km räckvidd på en laddning, och samtidigt ha en noll-till-60 km / h tid på 5,6 sekunder och en toppfart på 130 km / h. Den långväga modellen kommer att kosta $44,000 och erbjuder 310 km räckvidd, en 5.1-andra nolla-till-60 tid, och en topphastighet på 140 km / h.

De första 30 kund bilar var sedan överlämnas till sina nya ägare, med Mysk och tillade att 50 enheter tillverkades denna månad, men 20 kommer att användas av företaget för validering och testning.

Diskutera den här historien på vår Tesla Model 3 Forum